UR LED ÄR TIDEN.....

Dagen började superbt med att vi försov oss och fick lägga på ett kol för vi hade bestämt att vi skulle rida med Bettan på fm. Efter mycket om o men kom vi iväg , Jag red Mirre o Ida red Myran för första gången!! Jädrar i havet vilken härlig häst... O så nöjd sen då, när hon fick följa med på en liten tur i den extremt varma o soliga morgonen.
Efter att vi ridit o gjort stallet blev det fika o Petra o Johnna dök oxå upp när dom kände att det luktade pårontårta .....





Ida är i full gång med att förbereda en tapetsering av sitt sovrum, fick väl blodad tand av köksrenoveringen kan tänka . En hel del att göra finns innan tapeterna ska på plats..



Igår reds hästarna i paddocken. Loppan var lite konstig, vi tror att det beror på att hon fäller så mycket för tillfället o att det irriterar huden.
Aragorn var jättefin o skötte sig exemplariskt!!

Ursula var oxå jätteduktig o jag lyckades fota henne mitt i ett galoppombyte, hahaha

Ikväll har vi varit på Staby på hoppträning men innan vi kom iväg hade vi väldigt gott om tid för en gång skull, tyckte vi. Tills jag kollade på bilklockan när vi var på väg o kom på att vi glömt att ställa om klockan i stallet !!!
Vi åkte alltså hemifrån när träningen började !!! Usch vad klantigt !! Aja, vi kom sent, men träningen gick bra ändå måste jag säga. Hoppade banor idag. Avslutade med en bana på 110. Jätteduktiga var dom båda två... Ida o Loppan alltså



OVER AND OUT ...

 

 

 

 

 


STINN MAGE.....

Igen, sitter man då här o har ätit alldeles för mycket !!  Idag har vi firat Idas 21 årsdag (som inföll igår).
God mat o många fina presenter...
Just nu tittar vi på värlscuphoppningarna på TVn.
Lena o Kicki har varit här i helgen.



Lagom till kalaset blev vi ju oxå färdigtapetserade... Ida jobbade hårt o kröp in i alla besvärliga hörn...



Bland Idas presenter fanns det en martingal med lite bling..... (kolla Ullis mustasch,haha)

Krister var här i lördags o pedikyrade resten av hästarna o eftersom Ida umgicks med "Jean Banan " i helgen så säger jag bara: ROOOMPAAAA !!!!!



Nya toton fick en promenix idag ....



Och en puss till påsk



Nu har leran kommit ikapp oss o idag spolade vi benen för första gången sen jag vet inte när.....



TACK O HEJ,  LEVERPASTEJ....

 

 

 

 

 

 


CITERAR.......

Idag citerar jag, precis som min kära svägerska Anna , Farbror Nilsson i Madicken: Idag känner jag livet i mig!!!!

LÅÅÅÅÅNG SKRITT.....

Idag kom Mia o hälsade på. Hon fick rida Mirre idag. Ida red Ursula o jag tog Loppan. Vi skrittade ända bort till Ekenäs. Det var låååångt men ganska så trevligt väder . Imorgon ska det visst bli riktigt varmt o en strålande sol .
Imorgon ska jag shoppa lite presenter till en viss ung dam som fyller år på lördag!!!
På fredag kommer Kicki o ska bo här ett tag... trevligt !!
Nya hästen har verkligen satt fart o börjat fälla sin vinterpäls, det rasar i drivor o hon är inte sen med att tala om att det kliar både här o där, hahaha
Leran kryper närmre o närmre inpå oss o snart kan vi inte blunda för den längre.
Vi är färdigtapetserade !!!!!!! så nu ska jag slänga mig raklång i den lilla del av min säng som inte är upptagen av diverse fyrfotingar !!!

PUZTASOPPAN DÅRÅ......

1 MOROT
1 GUL LÖK
1 RÖD PAPRIKA
FINHACKAS I MATBEREDAREN MED KNIVEN O LÄGGES I EN STOOOOR GRYTA TILLSAMMANS MED
1 MÖRKBLÅ CREME FRAICHE
2 KÖTTBULJONGTÄRNINGAR
3 MSK TOMATPURE´
VITLÖKSKLYFTOR ELLER VITLÖKSKRYDDA
PUTTRA EN LITEN STUND MEDANS DU FRÄSER
1/2 KG BLANDFÄRS
ALLT BLANDAS I GRYTAN MED
1 L VATTEN
KRYDDA MED
SALT
PEPPAR
SERVERA GÄRNA MED CIABATTA........

OJOJOJ DÅ.....

Besöksrekord igen !!!
Stort lugn vid morgonfodringen.... Lugnt ute i hagen... Lite stressad när vi skulle åka iväg med Ursula o träna, men överlag en ganska lugn dag för lilla nya.....
Vi gjorde stallet innan vi åkte in till stan för att byta en motorsågskedja, Ida skulle till arbetsförmedlingen o sen skulle vi handla så vi kunde bjuda Jessica på mat innan vi drog iväg på träningen på kvällen.
Eftersom både Ida o jag hade grym huvudvärk idag så fick Jessica o Bettan rida själva idag, men det gick oxå bra har jag hörts säga...
Innan dom red iväg hann vi fika o glofsa i oss gott fikabröd som Jessica hade med sig.
Japp o sen skulle jag då laga Puztasoppa ......... Huvudingrediensen är blandfärs.. I min kyl fanns ingen blandfärs..
Detta var det enda jag glömt att inhandla. Det blev en vegetarisk Puztasoppa denna gång,men den gick ner den med, hahaha
Träningen gick bra tyckte vi som stod på läktaren iaf. Ida var väl lite irriterad för att dom var lite ringrostiga. Not så konstigt, Ursula har inte hoppat på 4 månader.
Imorgon blir det att fortsätta o avsluta köksprojektet. Hoppas att jag nånsin kommer att vänja mig o att jag inte för alltid blir livrädd varje gång jag går förbi köket =)

GUESS WHAT.....

Gissa vad Ida o jag sysslat med nästan hela kvällen......


LITEN BILDBOMB........

Allt går jättebra med nya hästen, hon var lite uppe i varv vid morgonfodringen men lugnade snart ner sig...
Dagen i hagen går över förväntan. Flera gånger när jag kikat på dom har hon stått bakom Mirre o haft huvudet på hans rumpa o stått o sovit !!! (Dock går det aldrig att fånga det på bild eftersom hästar har en radar för kameror )









KOLLA GRÄÄÄÄÄS!!!!!!!

 

 


I CHOCK.....

Idag sänder vi alla våra varmaste tankar till Regina o Dessie som under mycket tragiska händelser förlorat sin bästa vän Korint............

KNÄPP PÅ NÄSAN FÖR MIG.....

Självklart så kom ju Kristine i sina ridbyxor, ingen hade väl trott nåt annat. Nu står jag här alldeles ensam om att inte komma i mina ridbyxor =(
Klockan var väl runt lunch när hon anlände, vårt nyaste tillskott i stallet. Hur söt som helst!! Hon o Mirre fick gå ett par timmar i paddocken för att vi skulle kunna ha koll på dom inifrån huset. Det såg ut som om dom känt varandra hela livet =)

Senare kom Kristine, Melwin o Susanne o hälsade på. Ida o Kristine tog en ridtur på Ursula o Aragorn, som förövrigt var väldigt glad idag o brallade lite när dom fattade gallopp ♥



Susanne, Melwin o jag drog vinstlotten o fick sitta inne o fika under tiden för fy vad det har regnat idag !!
Melwin sov dock sött hela tiden....



VILKEN SÖTNOS !!!

 

 


TILL PETRA.....

Dålig uppdatering igen , vilket jag fått höra idag, haha....
Idag har våran hovis varit här o tagit hand om hälften av hästarna, resten tar han nästa lördag är det tänkt...
Emelie var här idag o hjälpte Ida att rida Arne, pigg o glad var han även idag...
Våren är här med besked, snart finns ingen snö kvar men däremot en väldig massa gyttja !!! Det har blåst halv storm idag o det är ju bra för då torkar/smälter allt mycket fortare.
Imorgon ska Kristine komma hit o rida för första gången efter att hon fick barn. Skulle tro att hon får rida i mjukisbyxorna??!! Hehe..... (nu får jag nog stryk)
Jag tror att kanske Petra tänker försöka rida Timo på "Hacket" imorgon, hon vill bara göra det om Ida eller jag är med..... Timo trivs iaf alldeles ypperligt med det...

Arne står o vilar i em solen...



Mina söta pojkar väntar på våren.



Vår lilla nudist lapar sol.....








ARNE IN HIS PRIME.....


Lena hittade ett kort i sin mobil på snyggaste Aragorn, taget i somras ?


SNÖAR.......???

Japp, imorse snöade det när Yatzy o jag morgonfodrade !!
Nästa gång jag gick upp ur min sköna säng hade det slutat tack o lov !!
Vartefter dagen gick smög sig solen så sakteliga fram o med den, värmen....
Ida o jag tog bilen ner till Kvarnen i Söderköping o köpte där en örtblandning som vi ger till vår gammelhäst, Mirage. Den heter Breath Free o kommer från Dodson & Horrrell. Den funkar så bra på Mirre att han blir typ 20 år yngre o piggare o slutar nästan helt att hosta. O det förskräckliga pipet i hans luftrör som kommer vid ansträngning försvinner helt !! Jag älskart !!
Hästarna fick vila idag då vi är lite "off"....
Imorgon blir det nya tag o antagligen en resa till Erikstad med Ursula.


LOVELY WEATHER.....

Solen bara skiner på o det är underbart att rida ut tillsammans med vänner....

Lena, Bettan, Jessica ,Ida o jag tog oss en liten tur i solgasset i morse. OK det var inte jättevarmt men så länge man är i lä så är det ganska behagligt.
I morse blev jag väckt första gången klockan 5 av att nån startade en skogsmaskin i närheten o den har gått ända sen dess. Vid 7 gick jag upp o fodrade o tände om brasan . Vid 8 blev jag väckt igen av nån som undrade om dom fick parkera vid stallet !!?? Thats my life for you !!
Haha, skoja bara , det händer inte riktigt varje dag kanske...
Ikväll ska vi in o fira min mammas födelsedag o kanske käka nåt gott !!???
Ingen träning idag för Loppan tävlade ju i helgen. Nästa tisdag är det planerat för Ursula att träna, äntligen. På lördag kommer hovis o gör hästarna fina om fötterna o på söndag kommer nya hästen !!


GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN.....



HUALIGEN........

Undrar om det ska bli nåt av det här? Ida har huvudvärk o mår illa, ont i magen o är allmänt uschlig.... Nu börjar det dunka i mitt huvud o magen känns orolig...
I morse skjutsade vi Mats till Norrköping för han skulle till Borås o jobba. På hemvägen hjälpte vi till att lasta Hop San Y uppe på Åhs. Han skulle till nån lösdrift uppåt till tror jag.
På em red vi ut med Lena o Arne. Ida red en vild o galen Ursula. Loppan var alldeles alldeles underbar precis som vanligt =)
Solen skiner o skiner o skiner !!!!!
Imorgon, om vi inte kramar toaletten, ska vi rida ut med Lena, Bettan o Jessica o då får Mirre röra på sig oxå .....

O STARTEN HAR GÅTT.......

Äntligen har vi då kommit igång med tävlingsterminen. Vi har ju varit på gång ett tag nu men diverse knasigheter som rasade ridhus o vidriga snöstormar har ju satt käppar i hjulet för första starten för året.
Iaf så Red Ida en 1 m på Loppan idag o båda skötte sig så pass att dom fick följa med hem igen =)
Ett litet pet på näst sista räcket o det trots att Ida hoppade banan utan stigbyglar !!
Det var ganska lyxigt idag då Idas tränare Sofia var på plats för att hjälpa henne... MYCKET stort tack till Fia !!!
Roligt som sjutton är det att se ett enormt stort självförtroende hos Loppan som vi aldrig sett förut !!!
Film från dagen kommer säkert vartefter på Idas blogg när det funkar att ladda ner den. Have faith....
Nästa start blir den 2 april på Vikbolandet....

ÖVERSVÄMNING.....

Det är inte roligt att komma ut i stallet , öppna dörren o det står som en fontän ur ledningarna !!!
Jag är "pretty" trött på det här med vatten nu !!!

AJAJAJAJAAJ.....

Idag finns inte jag på kartan.....

VIKKE VÄDER.....

Kan väl knappast bli så mycket bättre, va ?!  Man blir så glad i kroppen o får så himla mycket gjort. Idag har jag ridit Arne o det var ett tag sen , nu. Mitt i hans sovtimma =)
Det tog en stund men sen vaknade han o var med på noterna. Riktigt trevlig var han idag. Kunde trycka på ganska rejält med skänkeln o få helt rätt reaktion. Gullebullen ♥
Jag måste få tag i en ny vattenkopp till Loppans box eftersom hennes troligtvis har frusit sönder, den bara står o läcker....
Ida o jag har fullt upp med att leta hingstar...

 SIR OLDENBURG

 SZKOPUL 929

 

 CHIRLON 870

Hmmmm.....Kan man ana en viss likhet???

 


VARDE VATTEN O DE VART DE.......

FINALLY !!!!!!!! Igår släppte vattnet ute i stallet. Tyvärr var det många kopplingar som skjutit iväg när det frusit så idag har jag skaffat mig en ny kompetens: rörmokare...
När jag fått alla kopplingar täta så var det bara att ta bort alla "tryckpinnar" i vattenkopparna o börja spola rent för uschiattans va med skit det finns i gamla ledningar...
Allt vatten är på , alla koppar rena o varmvattenberedaren är på o allt är "back in business".
Stallet är grovstädat, tomboxen är tömd o alla spån/torvbalar är flyttade. Nu har vi börjat att bädda för nya hästen...
Har oxå idag sågat massor med ved utan att en enda propp gick åt skogen !! Whats up with this???
Nu skulle jag bara vilja tacka för det absolutely wonderful wheather o sen erkänna mig besegrad för idag.....


HAPPY HAPPY HAPPY...

Äntligen har vattnet kommit igång i stallet o jag är så lycklig !!!! Tyvärr så läcker det både här o där så jag kan inte koppla på vattnet förräns imorgon när hästarna är utsläppta.  Alla utom Mirre får ju fullständigt panik när det börjar spruta vatten överallt.... Men men.... den som väntar på nåt gott..
Snart ska vi bege oss till Staby med Loppan.....

NO COMMENT......

Nä det blir in te mycket sagt idag... Ganska händelselös dag faktiskt . Vi har varit o köpt Betfor o söm. Ida o Jessica red ut på fm. Timo var ingen rolig häst idag tydligen . Bara bråkade när dom skulle gallopera. Sedan kom Annelie för att rida Shania. Vi "pressade" in en fika oxå, haha....
Vädret är HEEEELT UUNDERBAAAART !!!!!!!

ROAD TRIP.....

Igår gjorde Ida o jag en road trip ända ner till Nybro o det var låååååångt. Men först fick jag ett spel på min bil som tyckte att -20 grader var alldeles för kallt för att starta i. Sån tur var fick jag tag i Carro o Johan som kunde komma o dra igång bilskrället. Det är nog hög tid att se till att få glödstiften bytta i bilen om det ska fortsätta vara så här kallt !!
Anyhow... Resan ner gick fint o det var inga problem att hitta o Ida körde hela vägen så jag hade det väldigt slappt måste jag säga.
Stoet vi tittade på o blev helt förälskade i kommer förhoppningsvis hem till oss å det snaraste för att bo här o få några fina fölisar....
Vi började återresan med att äta på McDonalds såklart (Alla hästmänniskors favorithak ). Det mörknade ganska fort o när vi passerat Oskarshamn så bromsade bilarna framför oss in o började krypköra. Då har en bil bara ett par bilar framför oss krockat med en älg !!! En kvinna sprang runt med varningstrianglar o satte ut runt bilar o den döda älgen som låg mitt på vägen bland allt glassplitter.... Jag kan lova att man vaknar till ganska rejält !!!
Vi stannade till i Västervik för att proviantera inför melodifestivalen . Godis såklart !!
Emelie hade ju hand om våra hästar o skulle rida Arne men han hade jobbat på egen hand o krökt en sko, så den fick vi ta bort när vi kom hem.



Idag hade Ursula trampat ur TVÅ !!! framskor..... Suck....
Ska det redan börja ? Det har ju inte ens börjat bli lerigt ??!!
Så Emelie fick rida Mirre idag oxå, det blev ju han som fick en tur igår eftersom Arne klantat sig med skon...
Men jag tror inte att Mirre hade nåt emot det.. Ida red Loppan o Niklas hängde med med Shania... Vädret har varit så underbart som det bara kan bli.... Fler såna tack !!


IT´S YOUR BIRTHDAY..... GRATTIS LILLEBROR




HAHA JAG GARVAR PÅ MIG.....

Så här glad blev Loppan när hon fick hoppa vattenmatta på Erikstad idag....




BILDBOMB........

På världens vackraste Loppa...

Alla vackra bilder är tagna av Jessica     TACK!!!!


SORRY.....

för att jag inte bloggat på ett par dgr... Ibland saknas inspirationen. Ida har ju varit i Sthlm o liftade hem med Kicki o Lena som stannade ett par dgr. I måndags lyckades jag med att surfa nerför skulltrappan... Ajajajaj.... Halkade på översta trappsteget, lyckades nästan få tag i handtaget på luckan men orkade inte hålla kvar utan rutschade ner o landade på hälen o det gjorde ont kan jag lova !! Men nu känns det mycket bättre. I mådags skjutsade jag Mats till Norrköping för vidare leverans till Norge . På kvällen åt vi gott på Butterfly o såg Snabba cash med Lena o Kicki sedan sov dom över här. Igår var det ju hoppträning igen på Staby med Loppan... Sofia tyckte att hon hade utvecklats enormt på dessa två veckor. Jag kan ju lova att allt detta pulsande i djupsnö har hjälpt till att stärka henne både fysiskt o psykiskt. Träningen gick alltså över förväntan.
Tävlingen i Mjölby har blivit inställd då deras gamla ridhus rasat samman av för stora snömassor på taket.... Så nästa tävling att se fram emot blir alltså Ånestad den 13 mars. Då är det Loppan som ska hoppa lite... Kul!!
Idag åkte Lena o Kicki hem....

RSS 2.0