HÄNGDE LÖST.....

Mmm, idag var det inte Ida som hängde löst utan Kiedis kulor!!! När vi var ute o gav lunch- höet så mopsade han som den värsta hormonstinna tonåring !!! Klev nästan över oss o skulle visa sig på styva linan.... Dags att skärpa till sig annars ryker dom innan hösten !!!


SERIÖST APRILVÄDER....

I mars.... Ja det är ju bara att stå ut, vilken tur att kvällen blev full med strålande sol o att gräset åter lyser grönt....


KONSTEN ATT HÄNGA LÖST....

Hade inte så många tillfällen att blogga igår då dagen gick i ett. Satt sysslolös ett tag när Ida tränade på kvällen men det vet vi ju alla vad ett ridhus i plåt gör med telefonens täckning !!
Träningen gick jättebra . Ullis gjorde ett fulstopp på ett räcke när hon kom lite fel så Ida hängde bra löst där ett tag men Björn skrek: TILLBAKA I SADELN!!
Så Ida kunde ju inte gärna trilla av i det läget , haha ....


EARLY BIRD.....

Flitiga Ida var även idag uppe med tuppen. Ullis fick första passet o nu sitter hon o rider Loppan medans jag äter frukost. Jag ska strax pallra mig ut så vi hinner göra stallet innan det är dags att fara till stan då Ida ska jobba. Imorgon är hon dock ledig o fyller år gör hon oxå!! Hela 23 stycken !!


ÄNTLIGEN!!!!

Idag har jag sett bebisimagen sparka som en hel fotbollsspelare <3


I MÖRKRET....

6.30 var Ida uppe idag o red Ullis, loppan tog hon nu när hon kom hem från jobbet. Jag tog ut Kiedis för att han skulle få lite ledträning i mörker..
Jädrar vad den hästen rör sig!!!!!
O jag kan lova att jag såg ut så här , hahaha:


IGÅR.....

Ida var ledig så vi påbörjade en vårstädning av stallet.... En liten bit på väg kom vi iaf....
Fika med Lena hann vi med när Otto var hos frisören... Efter det hämtade vi hö o Ida red båda hästarna... På kvällen kom Lena o Otto tillbaka o käkade raggarmunkar med oss innan vi tog oss ut till Åby för att hälsa lite på Aragorn.... Vi tror att han har fått en alldeles egen människa nu, för han är extremt välskött o sååååå nöjd med livet <3


MULTITASKING....

Unghingsten ska ut i hagen o soptunnan ska tillbaka till sin plats efter tömning.... Varför gå flera gånger....


RESULTAT.....

Hmmm, 162 cm..... Liiiiite litet kanske? Provade även en annan variant av tattarmått o fick då fram 178 cm ...
Ska bli spännande om en 3-4 år vilket som stämde om än nåt !!!


TATTARMÅTT.....

Mätte ju bebis igår o Annika undrade om man kan mäta en förväntad mankhöjd på nåt sätt...
Iaf förr, när hästarna överlag var mer lågställda, så använde man nåt som kallades tattarmått...
Då mätte man från marken till armbågsspetsen o från kotan till armbågsspetsen, den sammanlagda summan var den beräknade mankhöjden....
Testar detta på Kiedis imorgon så får ni resultatet om fyra år :)


ÄLSKLING.....

Som numera räknas som "stor"häst !! 150 cm över havet !!!


IGÅR....

Hela fm satt vi på LFK o glodde på tävlingar igen... Träffade en massa trevligt folk...
Släppte sen av Ida på jobbet... Hem o sen var det full rulle hela em...
Ida red båda hästarna efter jobbet. Jag ställde Kiedis i spolspiltan o spolade leriga fötter o han stod som ett tänt ljus, duktiga ungen <3
Nu sitter jag i bilen utanför Biltema, har handlat lite lysrör , o känner att bilen nästan lyfter... Det är helt galet vad det blåser !!!!


PRETTY NICE....

Idag har vi tillbringat hela fm på LFK o kollat på hopptävlingar... Himla skojsigt... Snart dags för oss oxå snart tycker jag.... Ullis ska få gå en P&J innan riktig tävling så vi får se att hon är med på noterna igen . Loppan ska starta i Söderköping 21 april om allt går enligt planerna....
Ida tror fortfarande att det går att rädda mig från förfallet o har idag gjort fina naglar på sin mamma ...


GRATTIS MAMMA ....

Ikväll ska vi på kalas igen. Min mamma fyller år : GRATTIS!!!!


SVULLO....

Då var det dags igen då... Svullo hade vi i onsdags. Kycklingsallad med olika såser o wheatrolls. Efterrätt blev det morotscupcakes , ballerinacakepops o Dumlekakor . Filmen stängde vi av efter fem minuter för ingen fattade nåt ändå eftersom vi tjattrade så dant .....
Det blev inte mycket kvar på kakfatet !!



WILD THING...

Haha, ibland går det vilt till i hingsthagen !!!


NU KÖR VI....

Var ute o red med Ida på morgonen o kom fram till ett nerblåst träd .... Både Loppan o Ullis tyckte vi kunde köra lite terrängträning inför säsongen =)


ISHAVSVINDAR....

Har det blåst idag trots att termometern sa nåt helt annat .. Ida var uppe vid sju imorse igen för att hinna rida båda hästarna innan jobbet så jag fick sovmorgon...
När solen väl tittade fram så blev det ju betydligt promenadvänligare så jag tog mina hundar o gav mig iväg .... Sen gjorde jag det som är så typiskt mig: jag tyckte att vi skulle gena över skogen för omväxlings skull ......BIG MISTAKE ....
snårigt var förnamnet o genomblött var efternamnet .....
Yatzy stannade var femte meter o undrade om vi inte skulle vända snart hehe... Jaja, hem kom vi ju till slut iaf ...


2 PÅSAR MED BAJS.....

Har jag precis varit o lämnat av på posten. Det ska till ett labb för att kolla förekomsten av mask. Det är bäbiskillarna som ska kollas för spolmask. Det är ju lite lustigt egentligen , det är ju ingen som kan veta vad jag har i kuverten som jag postar o ändå skäms jag lite när jag kommer med mina bajskuvert !!


VÅREN.....

Kan inte bli så mycket tydligare än så här......


SADELBYTE.....

Ja det är ju bara att inse att Ullis dressyrsadel inte passar längre ...
Det blir till att boka tid hos Sharpman för sadelprovning.... Igen ....
På onsdag ska vi försöka få till ett Svullo här på Fläret, hoppas att alla berörda kan komma !? Denna gång ska vi även bjuda in två nya i gruppen, Malin o Therese. Sorry Martin , girls only !!


MUPPFLÄCK....

Hohoho, har ni någonsin sett nått så roligt? Kiedis fläck under magen blir bara större o större o hårigare o hårigare ....


HÖHÄMTA....

Igår var Therese o jag o hämtade en höbal o idag hämtade Ida o jag två till... Nu har Ida laddat Ullis för ett dressyrpass i paddocken... Jag ska göra färdigt stallet under tiden för ikväll ska vi iväg på smyckesoutlet !!


KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS....



OM NÅN UNDRADE....

Så heter "plåstret" som jag använde på Kiedis sår : Fixomull .... Satt som ett smäck även i morse. Tog bort det nu ikväll, tvättade såret o satte på ett nytt plåster...


GRATTIS LILLEBROR !!!

Firar min lillebror Anders som fyller 40 år idag.....


HAHAHA......

Killarna har fått en ny kompis! Ser ni skatan till vänster? Den har sällskapat med Kiedis o Castor i flera dgr nu. Undrar lite smått om det är en av dom två ungarna som föddes i Krikonträdet förra sommaren ?


JAG GER UPP...........

Nu har jag försökt att göra ett inlägg på min Iphone sen igår men inte lyckats få det att ladda upp. Så nu kör jag väl på det gamla hederliga sättet igen =)
Igår gick jag bärsärk här på Fläret o eldade nästan allt jag hittade , hehe
Det som göms i snö kommer upp i tö ...o sen eldas det upp av Marie !!
Ida har varit ledig ett par dagar nu o jag har blivit bortskämd med brunch varenda dag !! American pancakes med banan o kokos är en höjdare o till varje fikapaus en cupcake såklart....
Idag var dock det goda livet slut o Ida for iväg till jobbet igen...
Hundarna har fått långpromenad i en strålande sol o några kämpande plusgrader.
Hingstungarna gick som tända ljus idag när jag tog in dom o det fick sin förklaring i att Kiedis hade lyckats med att få ett stort sår på bakknäet... Tvätta är ju en sak men HUR? får man ett bandage att sitta kvar där???
Jaja, får köpa lite mera SNÖGG imorgon för den var ju naturligtvis slut i medicinskåpet. Hade lite, typ jätteplåster, kommer inte ihåg vad det heter, som jag fäste över såret. Hoppas det sitter kvar tills imorgon så det inte fastnar spån i såret.
Nu lägger jag ner för ikväll så hörs vi imorgon....med eller utan bloggappen =)

220 DYGN.....

Stor o tjock o mysig !!! 115 dgr kvar då ...


HINGSTBETE......

Ida , jag , Annika, Lova o Nora for på fm iväg för att kolla in ett Hingstbete här i trakten.... Kommer bli kanon för dom små ligisterna!! Funkar det bra ska iaf Kiedis gå kvar över vintern på lösdrift oxå...
Är det nån mer som är sugen på att släppa hingst eller valack så finns det gott om plats.....

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1243088/images/2012/pic_192249247.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1243088/images/2012/pic_192249250.jpg" class="image">


SOLETTEN.......CARRO BERÄTTAR...........

Soletten eller trollet som ja kallar honom. Man kan inte annat än att tycka om honom. När han kom till mig så var man tvungen att ha någon som höll i Trollet när man skulle sitta upp, han kunde inte stå still!  Anledningen var att han inte var inriden. Lurad blev jag alltså. Han är väldigt snäll och lättlärd.
Vi red mest ut i skogen, det tyckte han om. Minns i början när vi, jag o Marie, red ut o det var lite nerför o Trollet fick använda Maries gamla häst som bromskloss, jag menar det verkligen man fick styra in honom på baken på hästen som gick före för att Trollet skulle ta det lugnt.
Ett annan gott minne är när vi red ut och hamnade mitt bland en massa kantareller och vi tänkte stå stilla för att se vart vi skulle gå utan att trampa sönder svampen då började Trollet att steppa runt massor. Men vi gick tillbaka för att se hur det såg ut och gissa, det var inte några svampar som var söndertrampade!
Detta är ett par minnen som sitter fast hos mig.

Soletten är en underbar häst, det finns inget ont i honom alls! Han har en stor nyfikenhet och hjälpsamhet, tex när man gjorde rent i badkaren i hagen så skrubba först jag, sen tog Soletten mulen o gnodde på samma ställen som en annan, hihihi. Väldigt hjälpsam häst, ville vara med när man gjorde något. Närmade man sig hagen så kom han fram. Hans underläpp, så söt när den hänger! Han älskade att bli ompysslad.
Hoppas du har det bra med honom och att han har det bra! Du ska veta att man har ett tomrum efter honom...



VILKEN KILLE !!!!

IBLAND......

Gillar jag den lille skitungen väldigt mycket men ibland .... Not so much !!
Idag bar han sig åt som en riktig ligist vid intaget... Passage, piaff, spansk skritt, capriole.... You name it, he did it !!!


HMMMM......

Igår när jag tittade ut genom fönstret stod där en farbror o klappade på Kiedis..... Jsg kanske skulle bjudit honom på en kopp Gevalia.... Ni vet.... När " du får oväntat besök " ........


RSS 2.0