BLÖTT......

32 mm and still pouring.....
Sjukt mycket regn har det kommit idag.
Ida är i Stockholm o kommer hem imorgon. Så from då så är hon återförsäljare på Celeste Stein. Strumpor i alla roliga mönster o former. Kolla in hennes blogg om nån dag eller två för vidare info.
Hovis har varit här idag o tagit dom sista tre hästarna.


SVULLO?......

Nästa vecka......bio.......käka ute......??????????????????????

GRATTIS CARRO O SIMON..

Till en liten pojke !!


JAG KOMMER AAALDRIG......

Haha , mitt " jag kommer aldrig..." - konto börjar bli ganska ansträngt. Det började med att jag skaffade internetbank o slutade? med....



Ida hade extrem beslutsångest om vilken häst som skulle med påhoppträningen på kvällen men bestämde sig till slut för Loppan. Därmed fick ju Ullis jobba hemma. Jättefin var hon !!



Loppan fick en del att bita i på hoppträningen då det stod en hel del svåra lydnadsövningar på schemat. Men oj så bra hon skötte sig.!
Shania är såld o åker på söndag =(



ALLTSÅ......

Vad har vi för en konstig fauna på Fläret ??


ZZZZZZZZZ......

Dagen har gått sin gilla gång. Inget av vikt har hänt. Hästarna har blivit ridna. Ida har iofs bakat frallor idag =)
Ska bli gott till frukost imorgon. Imorgon kväll ska vi till Staby på hoppträning, var ju ett tag sedan ... Hoppas att det blir inne så jag slipper att brodda.
Justja, Wilma var här o hälsade på en sväng nu på kvällskvisten. Oherregud vad den ungen kan snacka !!! Så underbart !!
sov sött ....

FRUKOST.....

En redig frulle...



Lucky var inte på " ut-humör " idag för det regnar. I förrgår var han desto gladare



Yatzy o jag tog en promenad ut till unghästarna på betet






KALAS......

Igår var vi ju på kalas i västervik..

mingel



mycket god mat såklart



Pappa tog ett snack med jubilaren



Ida skulle bli glad om hon fick en Iphone


FIKA.....

Gör vi inget annat än fikar ?? Äter gör vi oxå väldigt ofta har jag sett på denna blogg , haha... Idag fick vi iaf finbesök av Annika , Lova o Nora. Annelie, Petra o Johnna slöt upp förstås.

One Lucky guy !!





Eftersom vi fick fel stl på koppjärnet till Idas sadel så fick vi åka o byta idag. När
vi kom hem o bytte så satt sadeln som en smäck på båda hästarna, Tackolov !!
Loppan gick sitt pass i morse o var tydligen jättefin, själv låg jag i min törnrosasömn =)



Ullis fick ju av förklarliga skäl gå efter vi hade varit o bytt koppjärnet. Hon var pigg efter att ha stått i flera dagar. 
Ida skulle prova  dom nya transportskydden på Loppan men vi insåg efter ett mindre panikanfall att Loppan inte funkar med såna på.  Så dom är numera Ullis exlusive...
Imorgon ska vi ner till Västervik för att fira min morbror som fyller 75 år..Hipp hipp hurra !!!!


 


EN POLACK I MAGEN.......

Japp japp, dräktig är hon, på 18e dygnet. Det tog en halv minut o lasta henne idag !! Värre var det när vi skulle åka ifrån seminstationen för där vi lastade sist stod det en stor pall med fodersäckar.... Hittade iaf en stalldörr sen som jag backade upp emot o då gick det på en sekund ??!! Knasfibbla !!
Myrans polare som hon gick i hagen med när hon var där hade tyvärr inte tagit sig , men hade iaf ett stort fint ägg så det var bara att lämna henne där för vidare inseminering... Håller tummarna då det visade sig att vi känner varandra från Avelsringen !! Världen är inte stor ....
Igår fick vi fikabesök av Susanne , Kristine o Tösen....


HOPPGRÄS.....

Det var inspektion av Loppans vattenkopp idag minsann. En gräshoppa som tydligen var törstig.



Idag har vädret varit underbart. Alldeles lagom varmt o lite blandat med moln. I like !!
Ida kom hem på em . Loppan blev jobbad i padocken idag o Ullis får gå imorgon efter vi har kommit hem från Ullared. Petra o Annelie har intaget av hästarna.. Mamma o pappa är här o umgås med hundarna...
Hoppas hoppas hoppas att vi gör massor med fynd imorgon !!!!!




MEEEEERA REGN ÅT FOLKET ....



TIDIGT IN.....

Klockan tre sätter dom igång med massattacker på våra stackars hästar o så håller det på i ca två timmar. Hästarna springer i nästan panik o sparkar bakut o blir genomsvettiga. Så nu tvingas våra stackars hästar gå in från hagen klockan tre varje dag... Jädra blinningar..... Tur att vi kan släppa ut krakarna extremt tidigt istället.
Ida o jag har diskat ur alla vattenkar idag o fyllt på nytt färskt vatten. Det står ju nästan o kokar efter en dag i solen.
Jag har hämtat hem min bil från verkstan men dom hann inte fixa fläkten utan fick koncentrera sig på ABS-lampan. Men nu är den fixad iaf.


PÅ MÅNDAG DRAR VI.......




BILDBEVIS.....


Ida o Yatzy badar



o Lucky


ÄNTLIGEN.........



LÄNGTAR.....

Himlen är kolsvart o det blåser fullständig storm....men inget regn. Allt verkar dra sig ut över Roxen. Vi hör åskan på avstånd. JAG VILL HA REGN !!!!!
Mitt internet funkar fortfarande inte, det blir ¨jag oxå galen över. Ringer till Telia hela tiden o varje gång jag ringer så har dom flyttat fram tiden för när dom räknar med att det ska vara lagat !!   GGAAAAHHHH...
Alltså inga bilder i dag heller.
Ida gick upp tidigt idag. 6.30 satt hon till häst. Det funkade . Inga mygg,bromsar eller blinningar. Knappt några flugor heller.

DET TRODDE JAG VÄL ALDRIG.....

Att Ida skulle bada frivilligt !! Lucky har oxå badat om än INTE frivilligt, haha....
Det finns bildbevis på båda men mitt internet bråkar igen så jag använder Idas. 
Det har varit galet varmt idag o nu sitter vi som vanligt o hoppas på att dom lovande molnen som sveper in över stalltaket ska lyckas krama ur några ynka droppar....
Väntar gör vi oxå på att klockan ska bli tio så vi som inte kunnat åka till Falsterbo ska få se dom ynka minuter som TV har bestämt är dom viktiga i sammanhanget.... Oj vilken mening det blev, haha
Igår fyllde Yatzy 12 år. Grattis till världens goaste border !"!!!
Vi fick fikabesök idag oxå. Wilma, Carro o Johan kom förbi på hemväg från husvagnen.



SUCK......

Det är 35 grader i skuggan....25 grader i stallet...... tur att det blåser lite grann. Dom har lovat regn i em. Hoppas, hoppas !! 
Loppans vattenkopp är på plats, vad skönt att slippa kånka vattenhinkar, det fick vi nog av i vintras kan jag ju säga .
Ida o Cissi drog iväg ner till Hövern en sväng för att bada? o sola.
Kollar ni på sändningarna från Falsterbo ?? Igår vann ju Sverige Nations cup ... Way to go !!

FINBESÖK.....

Fick vi minsann på kvällskvisten.... Eva, Jennifer o Kerstin hade lite Fläretabstinens...


VAD ÄR DET DÄR ....





BROMSAR O GASAR.....

Bromsarna o blinningarna är helt GALNA !!! Stora är dom oxå.... Jag längtar efter regn...
Nästan alla hästarna är irriterade i ögonen av dom miljontals flugor som är precis överallt. Vi baddar o spolar ögonen på alla varje kväll o morgon. Jag är riktigt rädd om ögonen hos hästarna då jag sett vad som kan hända då Idas lilla ponny Morning Glory fick en riktigt otäck reaktion i ett av sina ögon. 14 dgr med dygnet runt behandling på Ulltuna , 6  ggr medicinering / dag i flera veckor efter hemkomst. Vi klarade ögat men , OJ vad nära det var.



Har bytt dricks / bad-vatten åt småtjejerna som går på bete... En av dom gillar nämligen att bada i karet så det blir mycket byta o göra rent hela tiden.
Kanske skulle ta röjsågen o gå ner o röja lite vid stranden ??!!  Det är fasen så varmt att t.o.m jag skulle kunna .....iaf gå i till knäna !!

NY VATTENKOPP...

Mats håller på ute i stallet o sätter upp en ny vattenkopp till Loppan. Är det nån som är förvånad när det saknas en koppling ??!! Jag lovar att han har typ en miljon kopplingar o så saknas det ju en speciell .... Jaja imorgon kanske den kommer upp då. Klippt lite gräsmatta idag. Ida red tjejerna på fm. Båda gick riktigt bra. Det är så roligt att se vilken skillnad det är på dom sen Linda ( equiterapeuten) var här.
Har varit iväg till bilverkstan o beställt tid för en felsökning av kupefläkten på min bil som inte funkar. Jag kan säga det att utan fläkt o 30 grader utomhus så blir det extremt varmt i bilen...
Imorgon ska jag nog klippa lite gräs utanför stallet o padocken tror jag. Kanske måla lite inne i stallet. Petra har lovat fika imorgon =)

FÖRSTA INLÄGGET......

För ett år o två dgr sedan !!!


TILL MAMMA ....



FÖRSTA DOPPET....

Ja inte var det jag då... Utan Yatzy såklart. En överlycklig Yatzy dessutom...



Vi har varit o hämtat Myran på seminstionen idag. Bara vi parkerade transporten mot stalldörren gick hon in nästan direkt. Duktig häst !!
Kom ihåg att ta med kameran idag så jag kunde fota den "lilla" Shirehingsten....



Man ska nog hålla sig på god fot med den mastodonten =)


EN BLÖT FLÄCK......

Det är vad som är kvar av mig, men jag skriver väl som alla andra: Jag klagar inte .... eller?? Liiiite regn kan det få komma nu för guess what!!  Vårat hö ligger inne på skullen !!!
Mitt internet bråkar fortfarande så några bilder kan ni inte få för jag använder Idas dator o jag fattar inte hur man gör med den , hehe
Snart off till tandläkaren med Ida...
BTW Myran är färdigseminerad o ska hämtas imorgon så nu får vi hålla alla tummar o hovar i 16 dgr för då ska vi tillbaka o ultraljuda....

BALAT......

Höet är balat o jag är liiiiite lugnare. Nu behöver det bara stå o vila på vallen ett par dagar innan vi kör upp det på skullen.
Vi åkte förbi Rusta idag o köpte en vattenspridare till padocken o vattnade den ordentligt när vi kom hem. Skönt att slippa tugga grus tyckte hästarna =)
Loppan fick jobba lite i padocken med galoppjobb, medans Ullis fick en lite lugnare tur i hagen eftersom hon tränade hårt igår.
Jag hoppas på att Mats får tid att fixa lite grejor i stallet nu i helgen. Bla ska Loppan få en vattenkopp, Vattenkoppen i Aarons gamla box ska bytas till en kran med vask under. Shania har ju sparkat/ tryckt ut väggen mot spolspiltan så den kräver seriöst jobb. Sedan behöver vi få upp alla skivor till skullen för att lägga på golvet, göra en ny lucka för nedsläpp av hö över nya foderboxen. Flytta undan Petras hö så vi kommer in med storbalar på den sidan av skullen oxå. Sedan ska det byggas en ny box där vi har fodret nu o Myrans box ska göras färdig. Allt ska sedan målas oxå..........PHU !!!!!  Kom oxå på att min bil behöver lite jobb inför besiktningen.... När ska vi få tid att sova ?
Ja, nu ska jag det iaf, natti natti......


RSS 2.0