MANDARIN......

Jag har tjatat en tid nu på att det är synd att inte Idas godaste duschcreme finns i parfym..... Men gues what!!! Det gör den!!! Hittade den när vi var på marknadsafton igår....o på rea !!



Om nu gräsklipparna (ja, båda) knasar får man ta till lite miljövänligare alternativ.....



Förresten glömde jag nämna att Jesica o Frankie tittade förbi på fika häromdagen när dom var i Linköping för att hämta ett flyttlass.....



Ida lagade maten idag o jag lever fortfarande, de ni !!!



Mätt o belåten somnar jag ikväll......

MARKNADSAFTON....

Nu började det ösregna så vi tog in hästarna som definitivt inte hade nåt emot det.
Efter att ha duschat, ja faktiskt så funkar vårat avlopp igen !! Så ska vi åka till Norrköping . Uträtta lite ärenden, käka hos mamma o pappa o sen ner på stan för det är marknadsafton idag....
Passar väl på att Tacka Johan här oxå !!! Fixade o donade igår så vi äntligen fick igång vårt avlopp...
Ida har ridit alla på fm idag.
Oh, jag fick ett samtal på min mobil idag som jag (är en fegis ) snabbt passade över till Ida, från East FM... Vunnit biljetter till Norrköping Horse Show har vi faktiskt !!!! Skojjjj....

SÅ VARE DAGS IGEN.....

Alltså, när ska det sluta regna? Översvämningar igen !!
Bettan var här i morse för att rida Timo, Ida o Loppan gjorde sällskap, medans jag gjorde färdigt Mirres hökrubba. Den blev inte vacker men funktionsduglig iaf. Gissa om han höll på att hoppa ut ur boxen när han fick se den vid insläpp, hahaha. Lite äcklig var den.
Efter lunch åkte vi till HÖÖKS där Ida köpte en blå hjälm, en brun huva o bruna skitsnygga handskar med bling. Jag lovar att hon inte betalade mer för allt det än vad bara hjälmen kostade i normalpris. Vilka kap hon gör den människan!!!
Handlade lite mat, fästingmedel till Olle, tankade bilen o köpte Kaustiksoda till våra avlopp. På hemvägen for vi förbi Fredriksborg för att betala torv/spån o beställa nytt. När vi kom hem var det dags att ta in hästarna för vädret blev snabbt dåligt o hovis var på väg för att göra Timo o Shania. Ida red Ullis o Arne för jag bangade pga vädret (=
Idag fick vi elda på kvällen för första gången på jag vet inte hur länge, det var ganska skönt faktiskt att kura i värmen.
Jag har precis scannat klart en massa bilder på min uppfödning Meya som jag ska maila till tjejen som står som ägare på henne. Tyvärr fick dom ta bort Meya pga kissing spines. Sorgligt men skönt att veta vad som hänt henne dock.



USCH.......

Nu blir det Frontline för Olle!!! När vi kom in från stallet så var han helt blodig över hela halsen för att han försökt ta bort en fästing själv. Den hade typ exploderat ......

BRUNST......

Varför har alla ston i stallet jättetydliga brunster utom Myran som ska betäckas ?? Visserligen är det jättekonstiga brunster men ändå....
Shania tex har tydligen jättejobbiga brunster för hon står o skriker som en galning o sparkar bakut hela tiden trots att hon står  helt ensam utan boxgrannar. Hon skulle nog behöva prova örtblandningen vi köpte till Ullis o Loppan för det kan ju inte vara normalt att bete sig så där eller ?
Jaja, vi funderar på att köra iväg Myran till hingsten iaf för som veterinären sa: hon kommer nog i brunst när hon ser en riktig hingst.
Ida red Myran med Loppans vinst på benen idag!! Dom vann ju fleecelindor i lördags. Skitsnyggt blev det.
På söndag ska Arne tävla dressyr !! Åh va roligt !! Idag när Ida red honom så var han så fiiin..



ALLT GÅR BARA MAN VILL....

Ja,igår hade vi firning av pappa för han fyllt 70. Mycket god mat ,me like, o god tårta efter.
Vi avslutade ganska tidigt så Ida o jag for vidare på 50-årskalas. Min barndomskompis Eva´s karl fyllde år o firades med stort kalas. Dombor oxå vid en sjö o deras myggor har både vaknat o blivit hungriga kan jag ju tala om, fy för den lede vad vi blev myggbitna!!!
Morgonen började inte speciellt bra här hemma. Loppan är nyskodd o jag hade stoppat bomull i broddhålen just för denna söndag.Men det var inte meningen att jag bara skulle kunna skruva i brodden inte..... Fy vad jag slet, det tog en evighet innan alla 8 satt där dom skulle. Sena som sjutton var vi då o körde iväg fort som attan. När vi kom upp till asfaltsvägen kommer Ida på att hon glömt kavajen hemma!!! Tävlingen var regional så då får man inte rida utan kavaj så det var bara att vända hela ekipaget o vända hemåt igen....
Väl framme iaf så fick vi stå på innerplanen , på grus alltså, dom skulle bara veta att jag har fyrhjulsdrift på min lille "traktor", hehehe. Tänker jag INTE tala om.
Veterinären var precis bakom vår bil. Tur kan man väl säga eftersom vi var så sena. Ida klagade hela vägen om hur illa hon mådde o inte blev det bättre. Askgrå i ansiktet men envis som sin mamma, så skulle hon ju rida iaf. Tur var det för Loppan var finast ... En tredjeplacering blev resultatet !!!




Häromdagen tvingade Ida mig att köpa nya gummistövlar, tack det var välbehövligt!! Nu är dom besiktigade o godkända utav Yatzy o Lucky...



På tal om besiktning måste jag beställa tid för min lille bil......

FINALLY........

Äntligen är äppelträden beskärda. Nu är det dags för rosorna... Men det är ju så otroligt vaaarmt... Hoppas oxå på att kanske få igång gräsklipparen...eller inte... well.. det måste ju göras så... bla bla bla hahaha



En del lite finare folk brukar ju ha lejon på sina trappor.... vi har en nakenhund...Funkar lika bra...



Igår satt Ida o jag o kollade lite på hoppningarna ute i Åby. Ganska roligt förutom att det kändes ganska snopet att inte Ida o Ullis stod på startlistan så som vi planerat . Men allt kan inte gå som man tänkt alla gånger.
Vid lunch åkte vi hem till mina föräldrar o grattade min pappa som fyllde 70. Han ska firas ordentligt på lördag. Min moster o morbror var oxå där från Västervik. Trevligt att träffas, det blir inte så ofta tyvärr..






GRATTIS PAPPA 70 ÅR !!!!!!!!



PÅPEKNING.....


Vi har BAAAAARA normala djur.........

I OTTAN......

Upp i ottan för att skjutsa Mats till Norrköping, denna gången skulle dom vidare på jobb i Danmark o Borås. Hem o släppte ut hästarna o sen i för att väcka sjusovaren Ida.
Efter frukost gick vi ut till stallet. Ida red Ullis först för hon ska ju bara skrittas o travas nu ett tag så att muskeln kan återhämta sig lite kanske. Under tiden kom hovis o började med Loppan. Sedan bytte hovis o Ida hästar. Loppan fick ett pass i skogen, medans Ullis fick fina fötter.
Fikapaus o sen blev det Arnes tur.
När Hovis var klar o hade lämnat Fläret så började det åska igen!! Sedan mullrade det i flera timmar o sen kom regnet.
På kvällen tog vi en liten tur i det fina vädret som följde efter åskan o regnet. Jag red Myran för första gången o hon var verkligen genomtrevlig. Ida red Arne förstås.
När vi kom tillbaka så kom Petra o tog  en kvällstur på Timo.
Imorgon funderar vi på att åka en sväng till Åby o Norrköping Horse Show.
Till lunch idag åt vi bakad potatis med räksallad o tonfiskröra.. ganska gott faktiskt.



Hittade Lucky i en ganska avslappnad pose´



Visst ja, har ju glömt. Mösskoman funkade även på träningen i onsdags. Ida hamnade oxå i mösskomanär hon red i sin nya hjälm =)



Sist men INTE minst en liten mysbild på allas vår OLLE !!!



MUSKELPAJ......

Skjutsade Ida till stan tidigt idag, hon skulle på nåt jobbmöte... När jag kom hem igen släppte jag ut hästarna. Annelie hade redan hunnit med att rida en sväng på morgonkvisten. Gick sedan in o lade mig en stund, allt detta konstiga väder tar ganska mycket av mina krafter. Fick gott sällskap av Lucky. Han är som en liten värmedyna den hunden



Sen var det dags att hämta Ida. Närvi kom hem så gjoorde vi stallet o då ringde Veterinären. Han var på ingång. Så då vare det bara att plocka in hästarna o försöka få dom någorlunda rena =(
Han fick kolla på Ullis när han ändå var här o det var spom Ida trodde: En muskelbristning på länden. Hon har ju sagt ett par dgr nu att det är ngt konstigt med Ullis. Så Ullis fick samma ordination som Ida: aktiv vila !!
Arne tyckte att det var onödigt att gå ifrån maten för att springa fram o tillbaka på stallplanen. Iaf så mådde han bra hela han!!!
Ida red Loppan med "mössa" idag igen o det funkade visst lugnande idag oxå , toppen... Imorgon är det hoppträning på Staby för Loppan.
Petra åkte precis hem från stallet, hade visst tagit en kvällstur på Timo.
Nu kommer det en timmerbil igen, undrar hur mycket det finns att hämta här uppe i skogen egentligen.....
Nu ska vi natta hästarna.....


TUNGT....

Det är tung luft idag, väntar ett nytt åskväder???



Lena o Kenneth var här tidigt i morse så Lena värmde upp Arne så han var klar för Ida när hon kom ut till stallet, tänk att ha rne var helt underbart fin i dressyren idag, jag vet inte vad som hänt. Han är sitt vanliga jag igen ♥

ÅSKAR......

Vi fick stänga av TVn, telefonerna o datorerna förut för det började åska igen. Har inte hört nåt på ett tag nu så det var väl bara ett par knallar. Till skillnad från härom kvällen när det blekade o smällde så väggarna skakade !!! Det var så illa att stackars Timo stod i sin box o var så skräckslagen att vi fick täcka alla fönster i hans box för att han skulle få ro att äta. Det var ganska otäckt faktiskt, jag har inte sett en häst så skräckslagen nån gång, hela han skalv o alla hans muskler bara hoppade på hans kropp. Stackarn .....
Anyhow så var det ett väldigt vackert ljus ute innan det började åska o regna ikväll , grön/rosa/orange, svårt att beskriva....
Ida red iaf Arne på morgonen idag o han var så fin. Jobbade på jättebra o fick till ett riktigt trevligt schvung för att vara honom.



Annelie kom senare på dagen o red Shania i padddocken o hon såg oxå fin ut. Loppan o Ullis fick en långtur med massa galopp på kvällen o vädret var ju faktiskt helt underbart innan den beryktade åskan slog till.
Mat har vi faktiskt hunnit med att äta nu på kvällen oxå. Det blev Thaicurry o ris. Mycket gott om jag får säga det själv!!



Japp, japp, äta bör man .........

GRATTIS

Grattis till våra grannar Gustav o Louise som fått en liten dotter !!

LUGN......

Ja, dagen har varit lugn. Behövde inte köra Ida till bussen eftersom Sara kidnappade henne igår . Då Ida jobbat hela dagen föll det på min lott att ta stallet själv idag. Pust o stön...... Men med MÅÅÅÅNGA pauser så blev jag till slut klar med allt o då var det dags att åka o hämta Ida på jobbet. Passade på att handla mat o lite Betfor när jag ändå var i stan.
Alla hästarna fick sin vilodag idag.
Annelie var flitig o red Shania på em. Hon såg jättefin ut... Shania alltså =)

REGN.......

Tråkigt väder idag, det bara öser ner. Petra o Annelie var morgonpigga idag o tog en tur ut i skogen. Trots regnet. Arne, Loppan o Ullis fick gå i verkstadshagen idag. Det verkade som om dom tyckte att det var riktigt roligt att byta hage för dom sprang runt o brallade en hel del innan dom slog sig till ro o började äta. Efter att vi gjort stallet så blev det ju fika så klart. Vi kollade runt lite i Börje´s katalogen. Blir nog en beställning därifrån för oss alla. Jag skulle verkligen behöva ett par ordentliga stallskor o lite mer eltråd till hagarna, Annelie ska beställa en ny bekvämare säkerhetsväst o Petra ett nytt bett till Timo. Ida kan säkert oxå komma på något hon behöver..
På kvällen dök Lena upp för att rida Arne. Det gick jättebra trots att hon är justerad i ett ben. Det är nog inte så bra att rida men envis som få , hehehe.....
Ida red både Ullis o Loppan o det blir nog lite för mycket för hennes knä kanske. Imorgon ska hon jobba o vi får väl se hur det går med det med tanke på just knäet.
Sara o Johan kom o kidnappade Ida här i kväll  så jag slipper köra Ida till bussen i morgon bitti eftersom hon sover hos Sara inatt. Alltså blir det Saras uppgift att se till att Ida tar sig till jobbet i tid.... Hmmmmm
Jag var nyss ute o nattfodrade hästarna o hjälp vilken dimma som smygit sig in under kvällen !!! 
Mats har tillbringat kvällen med att elda skräp, lite skrämmande är det när lågorna speglar sig i fönstrena på stallet. Det ser ut som om det brinner i stallet . HUUUA...
Såg på vädret tidigare att det inte ser mycket ljusare ut på ett par dagar.... Tråkigt!! Längtar efter sommaren nu faktiskt. Lite sol o värme skulle inte sitta dumt..


VISST JA.......

Har visst glömt att blogga lite ::::)))
Igår , tisdag, var det varmt o skönt. Bettan hade Timo o Ida o jag tog en långtur med henne. Bort till Sörby red vi. Arne var sååå fin, pigg o glad o skummade i munnen som den värsta rabiessmittade ekorren, haha....
Efteråt fikade vi ju naturligtvis ute i våra takrasskadade utemöbler...



Idag har vi iaf fått sån ordning på verkstadshagen att vi kan släppa Arne, Loppan o Ullis där för att sedan göra det sista medans dom går där. Ska bli skönt att få bort dom från vallen.
Näst bästa medhjälparna är Lucky o Yatzy, lite oengagerade men dock..



Absolut bästaste hjälparen är ju Ida förstås. Tack för gott sällskap oxå !!



Vi sprang på en ledig lägenhet oxå, en etta bara, men ändå...



På kvällen var det då dags för Arne att hoppa pay & jump. Regnet öste ner o kallt som attans var det. Första rundan tyckte Arne att allt var ganska konstigt o läskigt, men dom hoppade en gång till o då gick det av bara hundan....till sista hindret när Ida började o plocka för mycket innan kombinationen o Arne fick ett stort inhopp på första så han inte nådde till andra o då stannade han så Ida flög av, hahaha



Men som sagt var, resten av banan gick kanon...



3,5 GRADER........

3,5 grader o ösregn. Då fryser man ända in i märgen kan jag säga. Gick inget bra idag. Massor med folk överallt, på framhoppningen var det trångt o ganska rörigt. Ingen personal som hjälpte till att höja o sänka . Mängder med ekipage som vägrade o vägrade ut sig. Kan underlaget ha varit knasigt för jag kunde inte se att det var nåt vajsing med hindrena , avstånd eller dylikt. Ursula o Ida vägrade ut sig. Ida vill åka o hoppa den klassen hon anmält till imorgon.... Jag är tveksam. men, men......

AKUTEN.....

Ja, på fm kom Kristine o Susanne hit o hälsade på. Även Tösen var med. O även nu glömde jag att ta kort på henne.... Det blev lite ridning i paddocken o fika för oss andra såklart. efteråt bestämde Ida o jag att det kanske skulle vara smart att kolla upp knäet hon gjorde illa när hon druttade av i tisdags. Så, off till akuten . Det går inte snabbt på det stället kan jag ju säga. Efter 3 timmar fick hon träffa läkare, en timme efter det besked om att det skulle röntgas så då åkte jag hem för att ta in hästarna. Sen tillbaka igen för att hämta hem en uttråkad Ida. Menisken är skadad, hon får rida så länge det inte gör ont, så hon får väl känna efter imorgon hur vi ska göra med tävlingarna i helgen. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


HALTA LOTTA......

Igår kom våren till Staby ?? Jag tyckte det var kallt men träningen är iaf numera utomhus på stora gräsbanan. Regnet visade sig inte igår när dom tränade utan kom senare under natten ist tackolov. Träningen började bra, hästarna var pigga o glada o även tjejerna trots att hindrena var skräckinjagande höga när vi kom dit....



Tyvärr så blev det en ganska stor missuppfattning mellan Ida o Loppan när dom skulle hoppa en serie o Ida flög av o landade ganska fel med sitt vänsterben som nu är lite justerat. Hoppas att det blir bättre till helgen då båda hästarna ska gå varsin dag regionalt på Ånestad.



Idag har vi varit på Sharpman. Ida var egentligen på jakt efter en kavaj, men hittade ist ett skitsnyggt schabrak med matchande huva... Jag får väl vänta  med att visa det tills Ida har gjort det.  Göööörsnyggt iaf.
Senare på kvällen så tog vi med oss Susanne o åkte upp till Ekenäs för att kolla in Pay & Crossen som skulle gå av stapeln där. Jättekul o Ida blev nog bra sugen att vara med men med knasigt knä ska man kanske inte rida terräng .....
Kallt som sjutton blev det att stå där trots att vi försökte värma oss med kaffe. Efter ett tag kom Kristine, Melwin o Sebbe o joinade oss. När vi var mer eller mindre blå så insåg vi att det nog var dags att åka hemåt trots allt.



THAT´S ALL FOLKS.......

BACK IN BUISINESS....NÄSTAN

Idag mådde jag mycket bättre. Gjorde det jag orkade i stallet medans Ida red Ursula i paddocken, vild o galen som vanligt, o Bettan red ut en sväng på Timo. Som tydligen var ovanligt trevlig idag !!
Satte sedan äntligen upp mitt fina fågelhus som jag fick i födelsedagspresent av familjen Miger.



Sedan var det dags att ta hand om 3 dgrs missad dammsugning....
Fikapaus fick vi när Jessica o Frankie kom o hälsade på.
Regnet tynger på men tydligen ska dom träna utomhus på stora gräsbanan i kväll så det är väl bara att brodda på o se glad ut. O apropå gräsbanan så ska nog Arne starta pay & jump där den 12e. Dom kommer att ha pay&jump varannan onsdag med start kl. 18. Perfekt ju.
Nä dags att ta det sista med dammsugaren o sen ut  o lasta transporten för avfärd till Staby...
Smell you later...

FÖRSTA GULA........

Dagen började definitivt inget bra med kraftigt illamående o hink vid sängen. Jag fick vackert ligga kvar i sängen när Mats o Ida drog iväg på tävling med Ursula.
Efter ett par timmar kunde jag iaf ta mig upp på benen o tog Mats bil till tävlingen. Hade inte missat nåt som tur var.
Ursula gjorde en kanonrunda o tog tredje pris o sin första gula rosett.




Igår var vi på kalas i Bankebus. Pastasallad o smarrig tårta minsann. Vi firade Jonathan oo Filippas födelsedagar. Av oss fick Jonathan ett schack o Filippa fick örhängen o grejer till håret.. Solglasögon med Hello Kitty ..
SNYGGINGAR



Ida o jag har oxå hunnit med att montera överskåpen i köket....



En liten sneakpeak på Ida när hon kör....


RSS 2.0