PYROMAN-MARIE........




Städat ur bodar o eldat ALLT som går att elda...känner mig ganska produktiv....
Ikväll bär det av på hoppträning på Staby med Ullis...

IN I DIMMAN......




MYCKET gravida Myran på väg in i dimman imorse....
Det var riktigt riktigt dimmigt i morse, det var frost när jag var ute o morgonfodrade .... nu är det nog kört....
hösten ÄR här...

MAKARONIPUDDING IN THE MAKING.....




Ska strax åka till Bankebus för att hämta Ida vid bussen. Vi ska smita in en snabbis till min bro and his crew...
Vi ska visa o lämna lite coola strumpor från Celeste Stein . Dels är det 2 par strumpbyxor till barn o sen vuxentights.
Vi har varit o hämtat lite fräna skyltningsgrejor i Norrköping idag o då passade vi även på att besöka mina föräldrar, o som vanligt blev vi kungligt utfodrade !! Lucky var oxå med o fick sina obligatoriska gurkor o tomater.
Jag tar nog ut the pudding nu o sticker. Vi hörs !!

UTE O RIDIT LITE....



JAMEN DÅSÅ......

Marie har lyckats igen..... Lyckades dra med mig Ida ut för att kvällsfodra lite tidigare för att hinna in o se VM-dressyren o var så sugen på att äntligen få se Totilas ♥............. 2 sekunder missade jag honom med!!! Hann precis se när dom red ut från banan....Jag blir så trött !!!



Imorse var första gången på, jag vet inte hur länge, som jag red. Iom att Ida jobbar rätt mycket nu så får jag hjälpa till att motionera Loppan lite. Det var ganska bitigt i luften sådär på morgonkröken !
Nä nu ska jag lyfta upp mina ögonlock från golvet o gå o lägga mig. Ida fodrar morgon så jag får sovmorgon ända till klockan åtta!!!

KNÄAD.....

Jahopp. Idag var Ida hos en ortoped på Medicinskt centrum. Skada på mediala menisken o knäleden..... Hon får nu vänta på remiss för vidare utredning.



Eftersom Ida antingen jobbat eller tävlat hela tiden sedan vi var iväg o hämtade nya strumpor så har hon inte haft tid att lägga upp dom nya mönstrena på hemsidan...men dom kommer... Själv har jag blivit ganska sugen på ett par med en massa hundar på...



Som sagt var jobbade ju Ida idag efter hon hade varit hos ortopeden, så vi fick hämta henne vid bussen på kvällen.. sällskap hade jag av Lucky..



All work and no play.....

DÅ HAR DOM GJORT DET IGEN......

Ida o Loppan har hoppat över små barn !!!



Imorse blev det lite tidigare avfärd eftersom Ida skulle rida i första klassen. Men iofs så är ju halv åtta ingen otid ... Kallt så in i tundran har det varit hela dagen o blåst uppepå det så vi var helt blå när vi kom hem, men med det fina resultatet i bagaget så kan man ju inte klaga alltför högljutt. Nolla i första klassen men med ett löjligt tidsfel. Samma i andra men där räckte det till en femteplacering =).... Väldigt snålt med tid på en lokal hoppning måste jag säga. Typ varannan ryttare hade tidsfel o så ska det ju inte vara !!



Efteråt slog vi på stort o köpte varsin värstingmacka !!!



Nu är vi ganska möra hela bunten o sitter mest o degar ....Nice



BRA ATT HA......

Jag gillar inte Ursulas martingal, men den är ganska bra att ställa grejor på =)


ROADTRIP....

Gav oss iväg tiiiidigt igår morse. Hästarna undrade förstås om vi blivit tokiga. Första anhalten hade vi bestämt att det skulle bli Sala. Efter många timmars resa med en enda felkörning, hhrmmm, så lyckades vi med att hitta det lilla undangömda företaget som tillverkar naturprodukter till djur o människa. Kolla in på Idas webshop för att se mer.



När vi lämnade den genomtrevliga leverantören åkte vi till Enköping för att intaga lite föda...
Mycket hungriga var vi.
Efter det var det meningen att vi skulle åka o hälsa på Idas gamla ponny, Chevaline, men den nya ägaren hade helt plötsligt fått förhinder så det blev inget av med det tyvärr.
Sååå, då satte vi fart mot Stockholm o vidare för att slutligen hamna på Runsten, o det säger jag att trevligare, lyxigare, mysigare mer "vill oxå ha" - ställe finns nog inte. Där finns precis allting du nånsin skulle kunna tänka dig att behöva som häst eller ryttare.



Vi fick en privat visning av Laila , som Ida köper in sina Celeste Stein-strumpor ifrån. Fikade gjorde vi naturligtvis oxå.
Ida o Loppan skulle nog kunna åka heeeela vägen dit bara för att få hoppa dessa "My little pony-hinder"



Deras terrängbana är helt klart imponerande...



Trötta kom vi hem till ett väl underhållet Fläret o omhändertagna hästar. Tack mamma o pappa för hjälpen.
Hästarna var ridna o boxarna mockade. Tack Emelie o tack även för i måndags !!

SNODDE EN BILD.......

som jag inte sett tidigare, snodde den av min kusin Susanne !!!



Den är tagen när både Mirre o jag var unga o galna !!!


ONT ONT ONT.......

Jag har ont överallt... Det värker i min kropp o det värker i min själ..... Min hjärna går på sparlåga o ögonen svämmar över så fort jag tillåter mig att tänka... Tur att vi har alla andra djur som måste tas omhand....
Vi tog oss i kragen o åkte o hoppade lite med tjejerna. Ida ska ju tävla med båda i helgen...om vi orkar...
Imorgon ska vi ta en roadtrip till Sala, Enköping o Stockholm. Vi ska plocka upp en massa roliga saker till Idas webshop , ev ska vi få hälsa på Idas gamla ponny, Chevaline o på hemvägen ska vi få en guidning på Årsta-Runsten.... Mycket åkande blir det o det är tur att vi kan turas om att köra....
Håll utkik på Idas blogg , det kan ju hända att hon mobilbloggar under dagen.

MIRAGE......

12 TIMMAR GAMMAL...



5 månader o han är min...



2 år o växer så det knakar....



Blir "best buds" med O´boy......



3 år o första ridturen....



4 år o sista dagen som hingst



Första tävlingen.....



In his prime.....




♥     ♥     ♥     ♥     ♥     ♥     ♥     ♥     ♥     ♥       ♥     ♥     ♥     ♥      ♥ 



MITT HJÄRTA GRÅTER......

Min älskade Mirre ...Du fattas mig .....

MEN STACKARS......

Stackars lille Lucky... Idag blev han stucken i munnen av en dorsk geting.... Massa pussar o kramar o tröst senare så insåg vi att han inte blev mer påverkad än att det gjorde himlans ont...Stackars !!


MISSBRUK......

Nu har jag bestämt att mitt Pringlesmissbruk måste få ett slut....jag ska missbruka fruktsallad istället.....tror jag.....kanske kan dra ner på det iaf....ett rör /vecka kanske.....


JOBBE.....

Usch vad det regnar när jag vaknar !! Nu tycker jag att det ska vara fint väder ett tag. ...Faktiskt!!
Stallet fixade vi på fm o sen har Ida jobbat. På em fick vi långväga finbesök av Jessica, Micke o Frankie !! Fika blev det ju då förstås !
Elda fick vi göra nu på kvällskvisten för fy vad det blir rått inomhus när det bara regnar hela tiden. Ganska hög mysfaktor när värmen sprider sig i huset !!
Höluckan är på plats o ska sättas fast med gångjärn o en "ram" imorgon.
Höstdeppsvarning känner jag nu =(

DRA TÄCKET ÖVER HUVUDET............

Fy o usch vad det är jobbigt när det droppar utanför sovrumsfönstret när man vaknar. Vilken tur att jag ställt klockan alldeles för tidigt i morse. Sov nog en halvtimme till o då hade regnet slutat...SCORE...
Har klippt nästan allt gräs färdigt nu, bara stora mattan kvar. Höskulleluckan har plockats fram, ritats på o väntar nu på att Mats ska få tid att ta fram sticksågen. Blir nog imorgon kväll, kanske.
Hovis har varit här o skott Timo o Ullis, resten gör han på måndag.  tidigare idag var vi över hos Madickens lilla Olle o provade Idas gamla hoppsadel, men nej den passade inte. Han e ju en liten korv ♥
Emelie var här o red Ullis o Ida red Loppan. Först red dom ut en sväng o sen red dom lite i paddocken. Såg bra ut. Sedan försökte jag bjuda Emelie på kvällsmat men jag tror inte hon gillar min mat nåt vidare =)
Imorgon blir det Norrköping. Handla lite o luncha hos mamma o pappa.
HEPP....   

NÄHÄPP......

Blir ingen roadtrip på fredag utan nästa torsdag... Tråkigt.
Har klippt ena gräsmattan nu på em. Undrar om man behöver göra det mer i år? Aja, jag har iaf en jädra massa gräs som måste klippas just nu...Hoppas därför på fina dagar så gräset inte är för blött.
Ida red båda tjejerna i morse för sedan har hon jobbat . Stallet gjorde vi oxå på fm , Det är alltid skönast när det är gjort på fm. Imorgon kommer hovis o tar åtminstone 2 helskoningar o resten nästa vecka. Emelie kommer oxå en sväng för att rida lite. Jag tänkte att jag kanske skulle kunna få till en lucka till nedsläppet från höskullen till nya foderboxen. Nä, nu tror jag att jag ska ta o hämta Ida vid bussen. Tjipp o hej....

HÖSTBLOMSTER.....

Yatzy o jag har planterat o planterat om i alla krukor o lådor idag så att vi iaf är liiiite redo för hösten....


HEJ HOPP.....

Alla hästarna är ridna o nästan allt är gjort i stallet , nu ska vi ner o fira Madicken som nyss fyllt år. Sedan ska Ida jobba till kvällen . På fredag ska Ida o jag göra en roadtrip som har att göra med hennes företag . Spännande ska det bli eftersom det rör något som jag är väldigt intresserad av. Dessutom ska vi försöka tränga in ett besök hos Idas gamla ponny Chevaline som numera bor i Uppsala
.


E4.....

Jag har alltid hävdat att E4an passerar förbi Fläret. Det är inte bara bilar, cyklister,promenerare, hundrastare,skidåkare,joggare,svampletare/bärplockare,förrrymda kvigor o hundar, den dagliga haren,folk som är uppväxta/har varit på ridläger här,badplatsletare mm mm....utan även en daglig dos av vilt !!



O så säger folk att vi bor i bushen !????

GÄSTABUD......

Ida, jag o Jonathan var i Söderköping igår. Vi hade en himla tur med vädret som var helt perfekt. Vi var jättetidiga så vi hade inga problem att hitta parkering, allt vi ville göra o titta på fick vi gjort. Även på restaurangen var vi dom första att intaga lunchbordet....








Glass åt vi till efterrätt, såklart !!
Hem med Jonathan för han skulle hinna med hockeyträning innan vi samlades på Fläret för att avnjuta sommarens sista? grillning. DET VAR GOTT !!

...........

♥ Idag är Myran dräktig på 70 dygn ♥

IIIIIIIIIHHHH.....

Var nere i  pannrummet o skulle lägga på nattveden o ser en mus springa in i vedhögen.... liiiite jobbigt läge när man å ena sidan är livrädd för musen o å andra sidan är livrädd OM musen, hahaha
Anyhow så visade det sig att det var en liten padda !!! Såååå livräddning på den !!! (dock INTE munmotmun!!!)


OMG OMG OMG........

Jag tappade kameran i golvet o objektivet blev helt snett o ville inte åka in i kameran igen. PANIK!!! In till min kära pappa o naturligtvis så var kameran lagad på 2 röda !!   TACK!!!!!
Det som är extremt konstigt är att dom sista 6 filmsekvenserna jag filmat har försvunnit från minneskortet (som förövrigt inte blev skadat) men allt innan det finns kvar på kortet ???!!
Ida är hemma igen från Skara... Jobbade heldag på jobbet idag så nu är hon ganska mör. Hon får passa på att vila upp sig i helgen när hon är ledig...
Imorgon ska vi kidnappa Jonathan o åka på gästabud i Söderköping.... o på söndag? är det Filippas tur , då ska hon på bio med Ida..
På em imorgon ska vi grilla, hoppas att det slutat regna tills dess....please !!!



CHILLA......

Hela dagen har Yatzy chillat i trädgården i det fina vädret....





TIIIIIIDIGT..........

Väldigt tidigt i morse skjutsade Mats iväg Ida till tågstationen. 6,05 gick det vidare till Skara. Sent imorgon kväll kommer hon hem igen. Vi får hoppas att det är en riktigt nyttig o rolig utbildning hon har framför sig...
Emelie skulle ju kommit hit o hjälpt till att motionera hästarna men tyvärr blev hon sjuk så nu får dom ta sin vilodag idag ist.
Vädret är ju iaf toppen !!!
Imorgon ska Lucky o jag åka till örbäcken för vi är bjudna på lunch o bus....

Otto


I LOVE YOU....NOT....

I samband med applicering av Frontline...


MYSBRALLOR....

Det kan man oxå hoppa i, så det så....


ULLARED....

Åh, jag vill åka nu!!! När Ida får sin lön så åker vi, helt klart !!
Paddocken är harvad o blev jättebra. Ida får väl prova den när hon kommer hem från Skara...
Imorgon ska jag försöka byta ut en stolpe vid grinden på hushagen. Den blev påkörd av en traktor för 3 år sedan men har hållt ihop fram tills nu. Den har börjat luta markant. Sedan får Ida o jag hjälpas åt att byta alla stolpar i sommarhagen som gick sönder under alla rymningar stona gjorde. Måste se till att få det gjort innan vintern eftersom hästarna ska gå på vallen som gränsar dit, hela vintern. 
I helgen är det gästabud i Söderköping. Hela helgen är det medeltid över hela Sörping. Vi ska åka dit. Ska ni ?? 

BARA EN TANKE.............

Tänk vilken skillnad det är på en häst när den får jobba ordentligt o kontinuerligt.... O med jobba menar jag att den får utmaningar o får tänka ordentligt.... Att den får en mening......  


RAPPESTAD......

tävling idag då.... Jättefin var Loppan i 1m ... Tyvärr petade dom sista hindret i omhoppningen. I 110m så hade dom riktig otur för i väntan på sin tur att starta så kraschade föregående ryttare i hindret som stod bredvid dom o hästen kom lös o sprang runt banan.. Loppan blev rejält upprörd över detta o fick  två stopp på sin runda men i övrigt var hon jättefin.... 
Hon var så jättegullig när vi precis hade lastat ur henne ur transporten. Några höll på o försökte lasta en häst som bara slängde sig baklänges ut ur transporten hela tiden o varje gång den gjorde det så vände sig Loppan om o gnäggade ♥ ♥

HETTAR.....

Det gör det i ansiktet efter en heldag i Vikingstad. Vi hade försäljning idag på Fjordhäst-KM. Jättefina hästar minsann. Ida hade även uppdrag som banbyggare. Roligt men uj vad jag frös emellanåt. Då fick man ställa sig i solen ett tag för att bli varm igen.

Banbyggnad på gång



Tältet stod i skuggan o det var KALLT...



Mellan klasserna skulle det harvas o vad är väl brukligt att använda.....



Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en sån här liten bebis...



Imorgon bär det av till Vikingstad igen men denna gången till Rappestad för då ska Ida o Loppan tävla.....


LOPPANS FAVVO....

Ida red tjejerna på fm idag o medans hon red Ullis fick Loppan gå in i Mirres box o "städa". Det är det bästa hon vet, för han lämnar alltid en hel massa mat !!



Ullis blev sur o otålig för att inta hon fick städa där inne först !!



Min mamma o pappa har varit o hälsat på idag. Medans Ida var o jobbade på nya jobbet tog vi en tur i skogen med hundarna för att leta lite svamp...
Vi gick både HÄR...



o DÄR...



o inte hittade vi mycket svamp förrens jag gick in i hästhagen. Där fanns det en hel del o så hittade jag en flyveil oxå !!!
Kanske dags att natta hästarna, Ida o mig själv så vi orkar med morgondagen!! Vi måste lasta för imorgon oxå, mycke grejer blir det !!

MÅNGLA......

Imorgon ska Ida o jag till Vikingstad på Fjordhäst-KM o mångla grejor!!!!


EMELIE O LOPPAN.....

Ja idag har Emelie varit här för att prova Loppan. Det gick jättebra , hon är ju väldigt speciell våran lilla Loppa♥... Hon accepterar ju bara vissa människor. Anledningen att Emelie var här är att hon ska hjälpa Ida med hästarna dom dagar Ida måste åka till Skara/skolan. Toppen tycker jag, så slipper jag få så ont...



Ida o Ullis hade oxå jätteroligt,haha



Ida har fått ännu en artikel i sitt sortiment på hemsidan: www.inridsport.weebly.com Finns att köpa där from imorgon . Det är alltså den välkända salvan VEGEBOM....Bra till precis allt..Ni får läsa mer på hemsidan vartefter...Olle har redan godkänt den ...



Imorgon ska Ida jobba igen på sitt nya jobb som hon tycker är jätteroligt !! Jätteroligt är det oxå att hämta Ida vid tåget efter att hon har bevittnat ett rån !!



NYFNIKEN.......

är så himla nyfiken på vad som ligger i Myrans mage !!!!! Med en sååååå fin mamma o en sååååå fin pappa...

SZKOPUL 929


KOM IGEN KATTEN DET SVÄNGER JU......




LOPPANHOPPAN.....

Igår var det Loppans tur att åka o träna o , ja, hon var jättefin !! Det går fort nu i hennes utveckling. Det gick ju himla segt i början med henne men när det väl släppte så ....



Justdetja, Veterinären var här igår o vaccinerade Myran med både hästinfluensa o stelkramp så nu är det klart inför fölningen. Tokosel ska vi ge efter nyår tyckte han.
Idag är Ida iväg o provjobbar. Håll tummarna !! Själv har jag tagit mig en kopp kaffe i solen för att sedan sätta fart med stallet...


RSS 2.0