BÄST ATT BLOGGA LITE DÅ....

Det är riktigt, riktigt kallt... 20 minus!!! Det är alldeles för kallt för att rida. Hästarna har iaf haft en riktigt mysig o otroligt vacker dag i hagen. När det var som varmast idag visade termometern:



Igår kväll red Ida , jag o Lena ett par varv ute på en vall i mörkret, det var ganska hög mysfaktor på det faktiskt, men fy så kallt!!
Tidigare på dagen var vi i Hogstad o shoppade lite på Sharpman. Gjorde varken stora eller många fynd, tyvärr. Det enda jag köpte var en sele till Ugly naked guy. Han har en benägenhet att hänga sig i kopplet tills han börjar spy !!?? Selen är iaf i reflex så vi ska se den lilla spjuvern när vi går till stallet o kvällsfodrar.
Här kommer lite bilder från dagen i hagen...







 

 

 

 


ARNE IS IN DA HOUSE...

Så är han då äntligen på plats!! Sötast på denna jord o väl medveten om det oxå, haha



Ida , Lena , Aragorn o Kenneth!!


Ida o Ursula var ju alltså iväg på den första dagen av två, på hoppkurs på Staby. Galen Ullis, mer i luften än på backen... Snacka om lycklig häst...
När hon hertat ner sig ungefär tretton hekto så var hon jättefin o fick massor med beröm av Sofia (tränaren).
Ska bli roligt när dom ska hoppa bana imorgon.
Blir nog att vi fortsätter att åka dit o träna en gång i veckan.. Ullis o Loppan får väl gå varannan vecka eller nåt sånt beroende av hur o när dom ska tävla.
Fruktansvärt fin o påkostad anläggning. Djupt imponerad är jag!!

ANNAN DAG

Ja i morse var vi inte kartiga, varken Ida eller jag. Ida kom hem fem i fem. Hon tappade bort Sara igår o fick springa runt o leta efter henne innan hennes snälla pappa skjutsade hem Ida.... När vi precis lyckats somna om rasade det enorma snömassor från taket i flera omgångar. Jaja. Upp o ut o rida var vi ju tvugna till iaf. Red ut en sväng o galloppade på ett fält. Jättemysigt!!
Har nu bäddat färdigt till Aragorn som kommer i morgon!!



Petra o Caroline hade intag av hästarna idag. Jag tror dom red en sväng oxå. Vi, däremot,  åkte till Krokek o Mats mamma för att traditionsenligt äta annandagsmiddag. Trevligt o mycket gott.
Nu har vi kommit hem o sitter i soffan o äter godis o glor på Harry Potter....

CHRISTMAS...

ÅÅÅHHH min mage är fullare än full.. Godaste maten ever....
Dagen började bra med ett strålande julhumör hos Ida



Jättemysig julaftonsritt stod på programmet o det blev det verkligen... Vintern är så vacker att det gör ont att titta på den.



efteråt fikade vi o vi fick en julklapp av Niklas o Caroline. Tack så mycket...
Efter lunch kom våra gäster för att fira julen med oss o för att äta oss sanslösa, haha

när vi ätit så våra magar stod i minst sju hörn så var det dags för tomten att knacka på dörren, gladast blev nog Lucky tror jag....





Klapparna var många o väldigt populära ..Ida o Lucky slogs om Flera stycken..



Han fick dock ett par egna som han ägnade stor eftertänksamhet åt..



Barnen fick oxå naturligtvis sin beskärda del, lixom alla vuxna..



Hästarna har fått extra morötter o många extra pussar idag. Nu är det snart dags att fodra för natten o själva kanske vi tar en nattmacka men sen är det dags för sängen. Hoppas att det finns ett stort hål i den där jag kan lägga min mage , hahaha

 

 

 




Dagen innan...

Imorgon smäller det!! Julafton o den är vit!! Undrar hur länge sedan vi hade en vit jul, en ordentligt vit menar jag..
Ida har jobbat heldag nu i två dagar, så det har inte hänt speciellt mycket på hästfronten tyvärr. Mirre fick ett nytt täcke häromdagen med hals, kan vara bra att skydda gammelfarbrorn från regn o rusk...
Imorgon bitti samlas vi i stallet för att rida julritten, ska bli riktigt mysigt... Lite glögg o en lussebulle efteråt kanske? Måste försöka fota lite då. Jag har städat färdigt för imorgon när alla kommer o ska fira jul här. Jag har skottat snö så att alla ska kunna ta sig in här.
På söndag börjar den första hoppkursen som Ida o Ursula ska vara med på. Spännande..Kanske kan bli en kontinuerlig tränare för dom?? Inte så jättelångt att åka..

        GOD JUL


Glad Loppa...

Skulle kolla om Ida fått några ridtider till kursen ännu o hittade ett mail från Kristine med härligt somriga bilder från Hageby. Jag snodde en av dom, haha


KOLLA VAD JAG HITTADE...


 


MYSER....

Sitter o kollar på hoppningarna från Olympia i London o myser med mina nya mysiga footwear....

Igår när vi väl fick igång bilskrället  så var det ju försent att åka till Fredriksborg o handla torv så idag fick vi tigga till oss tre spånbalar av Kristine. Så nu har vi mer eller mindre blivit tvingade att prova blandat torv/spån. Tyvärr tyckte jag nu vid kvällsfodringen att det luktade hamsterbur när jag öppnade stalldörren!! Precis det jag fasade för... Vi har blivit enormt bortskämda med ett totalt luktfritt underlag i boxarna iom torven... Men,men det blev ju ljusare i boxarna iaf.
När vi fick igång bilen igår så åkte vi till Norrköping för att handla mat o hälsade på mamma o pappa. Fick nya julgardiner av mamma med änglar på. Jag är en sucker för änglar i alla former!!



Om jag råkar sätta på Snooze ett par gånger för mycket på morgonen så är risken ganska stor att jag vaknar till denna något irriterade kisse....

 

 

 


GALET KALLT

18,5 ' c  kallt !!!! Fattar ni????
Aja, buffe`n på Ghingis var outstanding, servicen var outstanding, minibrownisarna var outstanding, min mage är outstanding hahaha.  Synd bara att inte alla kunde följa med (men desto mer mat till oss!!)
Lucky har hittat en ny favvoplats: bredvid den varma skorstensstocken



Imorgon har Ida o jag mycket att göra: vi ska äta julskinka på frukostmackan!!
Släppa ut hästarna o göra stallet
Åka till Fredriksborg o betala o beställa torv
Åka till Norrköping o handla både till människor o djur
Försöka hinna med en fika eller nåt hos mamma o pappa
Sen hem o rida
Ida ska tydligen ut på kvällen

Det stod nånstans att spikmattan var årets julklapp....I don`t think so.....

 

 


BURRR....

Inatt hade veden hängt sig i pannan så det var lite kyligt o gå upp i morse. Har dock tjeckat av med flera vänner som heller inte hade det så varmt i morse. Fruset vatten, trasiga pannor o diverse otäckheter som alltid dyker upp i dessa bistra tider. Anyhow.... Har ju gott om ved så det var bara att sätta igång en ny brasa o på med pumpen på högsta fart så var det snart bastuvärme igen!!
Typ 11 minusgrader har det varit hela dagen, dock helt vindstilla o då är det inte så illa. Hästarna har varit ute hela dagen o ändå är det bara 2 minus när vi tar in dom i stallet.
Tyvärr hade jag inte kameran med mig när vi tog in dom men alla var begåvade med silverman o svans o alla hade ett snyggt skägg!!
Ida o jag hade nästan närkontakt med en av kungsörnarna idag. Han jagade våran fina häger på ganska låg höjd o vissa stunder så hamnade dom ganska nära oss o det kan jag säga att det är ingen liten fågel det där!!!!
Vill inte gå i närkamp med den, tack.....
Vinterdäck har min lilla bil fått idag... Ida o jag har hjälpts åt att byta däcken..... Ska inte närmare gå in på språkbruket , men nu är det gjort o vi känner oss som superhjältar!!!
Vi ska ut o fira Petra nu ..... Smaklig spis till mig själv

UTAN SNUS...

i tre dagar, försmäkta vi på denna öööööö....



 Vi har inte rört oss utanför Flärets lilla värld på år o dar känns det som. Hur är det ute i den "riktiga" världen? Vi har tjatat o tjatat om att det inte blir nån riktig vinter i Sverige längre, o så här går det!! Be careful what you wish for, it might come true....
Mats o hans jobbarkompis skulle igår förflytta sig en normal tvåtimmarsresa nere i Danmark igår, det tog SEX timmar. Så det är inte mycket bättre i vårt grannland.
I morse var Ida o Petra jätteduktiga o trotsade vinterns härjningar o gav sig ut på en snabbtur ner till Stubbe. Blåfrusna kom dom tillbaka men mockade snabbt upp värmen i kroppen igen. Heder åt dessa tuffa (dumma?) tjejer...
I morgon ska vi ( om vi lyckas ta oss ut) fira Petra genom att gå ut o käka allihopa.. Nice!!


VARDE LJUS..

Fixade lyset i Arnes box idag. Lena måste ju kunna se o mocka åt honom när dom kommer hit ju..
Snön har yrt ganska bra idag, kallt har det varit oxå.. Men ändå ganska mysigt... Nån som inte tycker att det är mysigt att vara ute är en liten nakenfis som dock har lyckats att hitta lite julstämning inomhus vid granen iaf...

 Haha.. ett litet ynk....

Ida har lyckats hitta ett träns som jag köpte på Börjes på typ stenåldern. Jättemodernt med blingbling... Detta fick Ursula utnyttja idag för att prova ett nytt bett... Ett Waterfordbett... Hon ska väl rida in sig lite på det men som det ser ut nu så funkar det över förväntan. Clinicen igår förde med sig en hel del tips o aha-upplevelser som hon drog nytta av idag under ridningen o Ulla gick otroligt bra, så bra att jag fick gå ut o stoppa henne med tanke på att hästarna vaccinerades igår....



eftersom vädret varit så knasigt idag så har vi hållit oss hemma o därför var vi utan godis!!!! Så därför fick Ida ställa sig o baka kladdkaka, vi har oxå ätit upp polkagrisstängerna till granen...(Skäms lite)

Aja, Yatzy får oxå önska god jul o med det säger vi god natt..


Clinic

Ja idag har vi väl fått snö så vi tiger..



Ida, jag o Bettan red ut en sväng i morse. Kallt var det, men mysigt. Sedan kom veterinären o vaccinerade hela bunten. Han tog även o raspade av Mirres tänder eftersom han hade lite vassa kanter.
Efteråt fikade vi allihopa med Petra o Johnna.
Vi körde över en kärra vi lånat i Gistad o sen åkte vi o handlade ifall det skulle bli så att vi skulle bli insnöade...
Men nu har det iaf lugnat  ner sig så det är väl inte så troligt att det blir så.
Ida, Kristine o Susanne drog iväg till Vreta nu på kvällskvisten för att gå på clinic med Jens Fredriksson. Hoppas att det var mycket som var intressant. Vi får väl se om Ida tänker dela med sig av sin nyvunna vishet på sin blogg imorgon, hahaha
Två kurser är inplanerade nu under vintern o vi ser fram emot båda....


måndag 14 december

Timo hade en allergisk reaktion igår kväll. Det gick snabbt över iaf o han var normal i morse tack o lov. Nässelutslag över hela kroppen o svullen i huvudet. Ringde veterinären i morse men han var inte speciellt oroad utan det var tydligen ganska vanligt.
Caroline tog en liten tur på Shania på morgonen medans vi andra gjorde stallet o släppte ut dom andra hästarna i hagen. Efteråt blev det ju fika som vanligt, Carro hade inte tid att stanna, tyvärr , så det blev fika med Petra som vanligt. Ja Johnna var ju med förståss men hon sov ju som vanligt hela tiden.
Imorgon ska Ida o jag rida ut med Bettan. Sedan kommer veterinären för att vaccinera hela bunten. O sen blir det.......fika...
Ev ska Ida o Kristine ut till Vreta för att gå på clinic med Jens Fredriksson på kvällen.. det kan ju visa sig vara nyttigt för dom...
På fredag blir det utgång med tjejerna ...massa god mat o en hel det tjatter kan jag tänka!!

Jaidaghardetgåttiett

Uppe med tuppen, eller ja nästan iaf haha. Ut till stallet o red en sväng på en timme med Petra o Timo, Niklas o Shania, Ida o Ursula, o så jag på Loppis. Red ner till Stubbe o ut på fältet o runt en sväng. När vi red ut på vägen igen så kom Gunnar o gick o skrämde fullkomligt ****** ur Timo...Lite laddad den där....
När vi kom tillbaka o ch släppt ut hästarna kom Mats på att klockan gick ovanligt(?) fort så vi fick ta fikan innan pyntningen. Jag skjutsade iväg Mats för att hämta ett stor lass ved, medans dom andra fick fika färdigt o sen pynta stallet. Vinnare av bästa pynt gick överlägset till Niklas!!!! Jättefint!!! Fotar o visar imorgon ( Om inte Shania ätit upp allt vill säga)
Hann o börja mocka litegrann till "elefantbajsarmannen" som Ida kallar Mirre, så var jag tvungen att ta bilen o åka före Mats hem sista biten så han inte fick möte i värstingbacken från Swenneby. Hem igen o hann väl inte mer än att sätta mig så var det dags att skjutsa Mats bort till macken där han skulle bli upphämtad för  vidare resa ner till  Danmark för att jobba. Hem igen o då var det dags att ta in hästarna. In o byta kläder för att åka vidare till Norrköping o hämta ett fleecetäcke med hals som Ursula ska ha när hon är svettig o fin, hahaha....
Hoppade in på Stensgatan för utfodring o trevligt sällskap av mor o far. Mycket skrattande åt en viss liten naken hund förekom....
Hem för att ge betfor åt hästarna, lägga på ved o.... finally sitter jag stilla o andas i lugn o ro.....
                                                     

snö??

Var precis ute o gav hästarna betfor.. Det fnyker lite ute... Undrar om det ymniga snöfallet som meterologen nyss pratade om kommer att drabba oss?? Trevligt om det inte blir för mycket.. Imorgon bitti ska vi rida ut en sväng med alla hästarna utom Mirre, stackaren.... Han får väl börja julpynta i stallet så länge =). Sen ska vi dricka Kaffe/glögg , men det blir väl bara Petra o jag som dricker det kan jag tänka.... Niklas o Ida får väl dricka saft eller nåt... Jaja, vi får hoppas på lite mysigt ridväder....

ÅÅHEEJJJ

Ja, har hunnit en del idag. Hämtat Ida vid tåget från stan , Hem, Gjort stallet , Sladdat paddocken, Tvättat bilen, Hängt tvätt o startat ny maskin, Plockat i o ur diskmaskinen, Bäddat, Bloggat!!, Plockat ner lite ved till pannrummet.... Snart kommer nog Mats hem med ett stort lass ved till... Ida ska tillbaka till stan för att fira Jossans födelsedag. Sen ska hon hämtas igen i natt!! Jag tror att jag var en TAXI i ett tidigare liv!!


 

JUSTIGENJA...

På söndag ska vi rida, julpynta stallet, dricka glögg/kaffe o äta pepparkakor med ädelost!!! 

                                                 

näääe Ullis...

Såhär kan man inte se ut om man ska åka på kurs i januari....
Ursula rullar sig nästan aldrig i geggan , men det händer!!!



Petra var här på fm o longerade Timo med chambon.



Oliver var på G idag oxå!!

 

 


tisdag 8 december

Nu är Timo o Shanias del av vallen stängslad. Alla tyckte det var väldigt spännande med "nya" kompisar, haha..

Efter ett tappert försök att julpynta( se tidigare inlägg) inne i huset gav vi upp o gav oss ut på en snabbtur med bettan o Timo. Det fick bli en riktig kortis för Ida o jag hade lovat Kristine att vi skulle ta in hennes hästar idag o imorgon för hon o Sebbe är på kryssning..
Det var roligt att få pussa lite på alla hennes bebishästar...
Imorgon har vi blivit lovade fika av Susanne (Kristines mamma)..


TUR ATT VI ÄR LÄTTROADE..







Meningen var att Ida o jag skulle julpynta, men sen ville alla "hjälpa till" o sen gick det bara utför....

Nu är jag djupt imponerad

Idag har Niklas o Shania galopperat... i paddocken!!! Alla som någonsin försökt att galoppera en travare i en paddock kan ju hålla med om att det inte är den lättaste av uppgifter!! Jätteduktiga var dom !!
Imorgon fyller Petra 40 år!! Glöm inte att gratta henne!!

TROR NI ATT DET REGNAR!!!!!

Det är översvämningar överallt.... Ida o jag har iaf påbörjat staketbygget på vallen, i ösregn.. Kan lova att vi var blöta o sura när vi gav upp för dagen. Såg ut som dränkta katter..

Vi slog på elen för att kolla, o Mirre som är värsta staketmarodören, dock går han aldrig ut, fick sig en stöt som hette duga!! Tror inte att gubben går på staketet på ett tag nu...MOAHAHA
Nu är vi inne o värmer oss ett tag innan vi får fortsätta med nåt nyttigt. Gärna inomhus om jag får välja. Det blir väl dammsugning eller nåt förståss =(



AND HERE WE GO AGAIN.....




ONT I MAGEN..

Igår när vi var ute i stallet för att ge betforen så såg vi att Timo var jättelös i magen, typ komockor..
Han såg inte ut att ha ont i magen iaf, men man vet ju inte. Tydligen kan hästarna reagera med lös mage om dom har mycket mask som dör på en gång... O så fick han ju faktiskt ett väldigt starkt preparat till skillnad från dom andra, o i hans känsliga mage så slog det väl ner som en bomb förståss. Anyhow så var han mycket bättre i morse. Nu har Ida åkt på nån maginfluensabakterie ist. Tror vi.... Vi (Mats o jag)har oxå varit lite risiga i magen ett par dgr.
Solen var ju framme i morse när vi släppte ut o det innebär att Shania o Timo går utan täcken =)
Gissa hur lång tid det tog innan dom såg ut som två lerhögar!!
Efter en stund kom Caroline o skulle rida!!! Det blev bara till att spola av hela hästen.
Nä nu ska jag gå ut o se om jag kan få ner lite stolpar ute på vallen till nya hagen...


Kom hem...

O hittade Trassel UTHÄLLD i fönstret...



Inga problem att relaxa där inte!!
Ida sov ju hos Cissi inatt o när jag varit o hämtat henne i stan så satte hon på TVn o gissa vad som uppenbarade sig på den?? Jo, Nord och syd!!! Vilka flashbacks som nästan slog en till golvet!! O där var en väldigt ung Patrick Swayse..... R.I.P...



Bidde ingen ridning idag , Hade för ont i morse o när Ida kom hem spöregnade det.. Gör ju inte så mycket iofs eftersom hästarna går lite på sparlåga....
Imorgon ska vi försöka dela av vallen , så att Shania o Timo oxå får en liten del av den.. Hoppas för den skull att det är mjukt i backen så vi får ner stolparna... Kanske måste köpa lite  tråd, vet inte om det jag har, räcker, hhmmm!!

SOM EN SMÄCK!!!

Yes!!! Stövlarna sitter som en smäck! Helt underbara... Har ni chans att komma över ett par: tveka inte!! Tänkte att jag skulle inviga dom i stigbygeln imorgon.
Alla hästarna blev maskade idag på inrådan av vår kära veterinär... Timo fick Ivomec comp o dom andra fick Bimectin , ett medel som luktar så jättegott av äpple. Hoppas att det smakade lika gott!!


Såg just på vädret att det är plusgrader o regn på ingång...Jag vill inte ha det, kan man avbeställa??
Kanske ska ta en morgontur med Petra o Timo imorgon, om jag mår skapligt!!?? Annars blir det bara på em med Ida..




KAN NÅN FÖRKLARA...

Hur i ,,,, det kan regna när det är 6 minusgrader???
Det har varit full rulle på jägarna nu ett par dagar.. Mycket har det smällt ute i skogen. Jag tänkte att jag skulle försöka haffa en av dom för att kolla upp status på vildsvin o älg..
På em tog Ida o jag en sväng med Ursula o Loppan i hagarna, det var lite halt i gräset, så vi fick ta det försiktigt.. Kanske får ta och brodda på snart??
Sara hade Timo idag o fick även Shania "på köpet".. Hon var igång lite senare än oss o fick därför rida ensam...
Pratat med Knut idag o beställt avmaskningsmedel , hämtar det imorgon o maskar på kvällen, tänkte jag...
Hoppas att mina stövlar kommer imorgon så jag oxå är varm om fötterna när vi rider.. Har betällt likadana ridstövlar som Ida köpte för ett tag sen,med ludd i...


FREEEZING

Min bil fryser!!!



Ja, idag är det redigt kallt. Underbart att all lera frusit, men det är ganska knöggligt överallt...
Kristine kom hit på morgonen o Ida o hon tog en frusen morgontur på Loppan o Mirre..



Lunchen fick vi serverad utav mamma o pappa i Norrköping, lasagne stod på menyn o den var smarrig måste jag säga. Tack så mycket!! Efter mat o smarrig äppelkaka till kaffet for vi vidare till Citygross o inhandlade lite matvaror. Hem igen o in med hästarna. Vi hade stor hjälp av den fulla månen som lyste upp vallen så vackert.
Ikväll får vi nog elda på ordenligt för första gången denna höst för att det ska vara varmt hela natten...



En sak som är mysig med att det är så kallt är att katterna är inne så mycket o är alldeles fulla med bus o gos...

 

 

 

 


JIPPPPIE

Imorgon kommer Kristine o motionerar Mirre!!!


STÄDE....

Ibland när Mirre är ute o Loppan är inne, så får Loppan gå in i Mirres box o "städa" efter honom. Mums!!!

 

När vi gick ut till stallet o vår planerade uteritt med Bettan , så fullkomligt vräkte regnet ner!! Sån tur var lugnade det ner sig medans vi gjorde iordning hästarna, så när vi var klara så hade det slutat helt o hållet...
Vi red nästan ända bort till Ekenäs innan vi travade o då märkte vi att Timo markerade på höger fram. Det var bara att vända hemåt igen..
"Masksvaret" kom idag, o det var bara Timo o Ursula som behövde avmaskas. Dom andra hade väldigt lite...

 

 

 


RSS 2.0