H2GO.....

Eftersom vattnet så snällt frusit för oss redan i stallet, så funderar jag på att investera i en H2GO.... Det måste ju vara mycket bättre än att bära ihjäl sig .... Eller???


FULL SNÖSTORM................

Var det när vi åkte hem från Globen mitt i natten !!! Hamnade bakom en buss o kom inte om den förräns i Norrköping....
Jaja, Vi anlände på fm o parkerade hemma hos fam . Miger. Hittade gratisparkering minsann!! Mötte upp Kicki o sedan begav vi oss via tunnelbanan till "The Globe"...



Vi gick runt på mässan i en halv evighet o lite till kändes det som... Jag tog mig friheten att köpa mig ett par snygga ridskor, ( Ida köpte likadana o det finns bild på dom på hennes blogg) broddar till hästarna o en OKROSSBAR grep, det ni !! Pratade lite med Lena som jobbade i Eva o Pelles affär på mässan, The animal lovers store......
Vi käkade 2 ggr på Coffeehouse by George, gooooott.....
Föreställningen började kl. 19 o det absolut bästa var en Pas de deux med en arab o en KAMEL o kamelen avslutade med att göra byten i varje över diagonalen !!!! Fatta !!!
Senare hade Anky en westernclinic där hon tyckte att hennes quarter var så extremt duktig som lyckades göra 3 byten i varje...Herregud , vi såg nyss en KAMEL göra en hel diagonal lixom !!!!



Vi fick oxå se Maratons efterföljare Lingh med Bo Jenå...Underbart !!



Vi upptäckte en gammal "kändis" bland hindrena på banan.... Ett favvohinder som vi hittade i en bod ute på Runsten när vi var där i höstas: My little pony -slottet.....



Vid halv tolv kom bästa Kenneth o hämtade oss o körde oss hem/till bilen.......
Nu blire bingen ................

Det känns som om vi bara äter hela tiden ...

27-11-10_1821 (MMS)

Det känns som om vi bara äter hela tiden , haha


SMS-inlägg

27-11-10_1412 (MMS)


IMORGON.............

tänkte Ida o jag hjälpa till att fylla Globen... Jag har skrivit lista till Mats om vad som ska göras med hästar , hundar o katter, haha  snacka om hönsmamma............
Ska bli roligt att träffa Kicki o Lena imorgon, det var lääääänge sedan nu.
Jag ska försöka hitta till deras nya lägenhet o sedan ska jag försöka hitta en parkeringsplats....Good Luck with that !!!
Hästarna går på sparlåga för tillfället, funderar på att ringa ut veterinären o ta influensasprutorna lite tidigare eftersom dom ändå vilar nu.... japp japp så får det bli.......
Det kan ju hända att det dyker upp en massa roliga kurser som Ida vill åka på under jul o nyår....
Ikväll blir det tacos o sen får jag plocka fram haklappen för ikväll är det Spartacus på 6an.....


DATORPAJ............

Idas dator är lite paj tror vi. Den blir så in i bomben varm o sen stänger den av sig. Fläkten torde det ju vara. Vi ska lämna den till supermorfar o se om han kan fixa. Under tiden får Ida vara uppfinningsrik o kyla den på alla möjliga vis.............



Det är inte svårt att övertala hästarna att komma in i detta väder, kan jag lova. Dom ser ut som isbitar alla tre. Det är nästan så att dom slåss om att få gå in först.



Ida har varit iväg till Skara igen o ska hämtas ikväll vid tio vid tåget (om det inte är inställt). På lördag är det meningen att vi ska ta en roadtrip till Stockholm o Globen !!!  Hoppas på lite bättre väder att åka i. Petra är snäll o tar in hästarna o Mats får sköta markservicen.  

Tror jag håller mig inomhus idag !!

23-11-10_1045 (MMS)

Tror jag håller mig inomhus idag !!


JAGAD AV VARGAR.........

Vi har här på Fläret en spökzon... eller vad man nu ska kalla det. Mellan verkstan o berget. Alla hästar som nånsin gått där reagerar likadant, mer eller mindre. skräck i ögonen o en klar ovilja att gå där.
Har fått mig berättat att det för många hundra år sedan, mitt i en riktig vargavinter, körde en familj med häst o släde hem från ottan, blev jagade av vargar i fullt sken o precis där, mellan verkstan o berget slog vargarna hästarna som drog släden.........




Inte nice !!

21-11-10_1120 (MMS)

Inte nice !!


JAG TROR JAG ÄR KÄR.......



GRATTIS KICKIPEDIA 20 ÅR .....



-----------

ooops!!
Telefonen är helt konstig. Det går att ringa ut men inte ringa hit? Det går inte att avsluta telefonsamtalet genom att lägga på luren utan man får dra ur alla kontakter.
Iaf så bytte jag telefoner o satte i olika uttag men inget funkade. Skulle sedan gå ut på internet o då funkade inte det!!!  Svor som en borstbindare i en halvtimme.... Kommer sedan på att sladden åkt ur dosan när jag bytte telefoner....OOOOOOPS !!!

BURR.....

Ruggigt ute idag. Trazzel o Oliver bara väääägrar att gå utanför dörren...



Regnet bara öser ner o det bildas sjöar överallt. Nästan alla gärden som man åker förbi är totalt lagda under vatten. Vi har ju naturligtvis oxå fått vår beskärda del av översvämningar...



Det bästa med att det är så här ruggigt är att man helt legalt får ta sig årets första glögg utan att skämmas det allra minsta, hihihi......



Kanske skulle gå ut o mocka lite.........

GEGGA.......

blev det av snön. Idag har det varit varmt, sol o lite vind...Perfekt för att det ska torka upp lite .....o så regnar det på kvällen!!!! Whats up with that????
Anyhow... dagen började bra med lite sovmorgon. Ida red Ullis i padocken o hon var megapigg, hoppade typ 1.20 över en bom som låg på backen, haha...
sloooooow frukost o sen körde jag Ida till jobbet.
Väl hemma igen så hann jag med extremt mycket grejer o sånt är alltid givande....
Hämtade upp Ida på jobbet o så åkte vi till Norrköping o firade fars dag med goooood mat o tårta. Me like!!!
And off with a bang...............


FARS DAG IDAG............

Min bästaste pappas dag ♥


VARMT O GOTT......

Nu är allt som vanligt igen. Varmt o gott i huset.
Nu till nästa I-landsproblem: Ida jobbar hela tiden så vi kan inte gå på julmässan i år =(............
Ledsamt ....
Jag tog in hästarna lite tidigare idag för vid halv fyra började det ösregna!! Inte najs....
Usch, jag har redan börjat längta till tävlingarna börjar igen o dom har ju knappt tagit slut, haha...




FEELIN´HOT HOT HOT......

VI ELDAR!!!!  Fatta vilken känsla!!!   Efter 17 dgr utan panna.....
Ida red båda hästarna på em idag. Ullis tyckte att det var jätteläskigt när det rasade stora sjok med snö från träden. Myrans mage bara växer o växer... var ska det sluta, haha... tydligen så lägger bebis på sig nästan 500 g / dag nu. Det märks framförallt på att Myran är ständigt hungrig!
Det är julmarknad på Ekenäs o har ni aldrig varit där tycker jag att ni borde ge det en chans. JULMYS!!!


NIX.......

Ingen panna idag heller. Det är ju ingen Speedy Gonzales som installerar måste jag ju säga.....
Har precis kommit hem efter att ha hämtat Ida vid tåget. Hon har ju varit i Skara o förkovrat sig igen. Själv har jag tillbringat kvällen uppe på Åhs med Avelsringen.
I am trött så god night......

IMORGON VINTER........

Så är det !! Imorgon blir det vinter så idag åkte vinterdäcken på, både mamma o pappas o min bil bytte vi på.


 
Idag har det oxå levererats en till accumulatortank. Pannan (tror jag) är fastskruvad i fundamentet. Hoppas på att allt blir klart för första brasan imorgon !!??
Imorgon åker Ida till Skara igen. Tiiiidigt på morgonen går tåget, så upp med tuppen måste vi .....

FROST IGEN....

Kallt som in i attans var det imorse när Yatzy o jag morgonfodrade. Bilarna var alldeles vita. Då är det ganska gött o krypa tillbaka under täcket kan jag lova.....
Min lille bil var alldeles frysen o ville inte alls starta så jag fick kicka igång bussen för att få lite starthjälp. Måste verkligen se till att få glödstiften bytta.
Imorgon fortsätter följetången om pannbytet. Ska bli såååå skönt att få en panna som funkar o accumulatortankar.... tänk bara tanken att man kanske bara behöver elda en eller två gånger per dygn !!
Bulgur...Klart underskattad mat .



JA INTE VET JAG......

hur många dagar det är till jul.... Det enda jag bryr mig om är att jag fick Lussebullar av min mamma idag ♥


MEN GOTT DÅ.......


126 DYGN........

9 DYGN
Nu är fölet inte större än en knappnålsspets


24 DYGN
Nu är fölet ca 1/2 tum o man kan se hjärtat slå


40 DYGN
Nu kan man ana 4 ben, fölet är nästan 1 cm


50 DYGN

Nu är embryot lite längre än 2,54cm lång, vilandes i sitt gränsområde om 7,2cm i diameter. Du kan se små revben under det tunna skinnet, dess kupolformig huvud påminner lite om en Chihuahuas och det har utvecklats ett tydligt kranie. Öronen ser nu ut som små trianglar och böjleder har utvecklats. Vid detta stadie har nu embryot utvecklats till ett foster. Vid ultraljud ser du att fostret nu ligger på botten igen på grund av en längning utav navelsträngen. Nu är det sista gången du kan se hela ditt föl på ett ultraljud, det är nu ungefär lika stort som en Pecant nöt. Inom bara några veckor så är fostret för stort för skärmen


60 DYGN
Fölblåsan är nu slapp och formeslös längs med livmorderns väggar. Fostret är ungefär 6,35cm långt. Du kan tydligt se att det nu är en häst, tack vare att det utvecklats små hovar, med sula och allt. Huvudet är fortfarande lite invecklat men mindre än förut. Fostret är hårlöst och ungefär lika stort som en hamster. 




80 DYGN

Fostrets huvud och hals är nu utvecklade och hålls i samma nivå som ryggraden på en "normal" häst. Könet är nu synligt, du kan se små bulor som formar skapet om det är en hingst, du ser ingenting alls om det är ett sto. Fostret är nu ungefär lika stort som en ekorre.



150 DYGN
Nu lägger fostret på sig mer än 454gram om dagen vilket gör att det nu är ungefär lika stort som en kanin. Känselhår har börjat att växa fram på kinderna, mulen och ögonlocke. Tittar man noga kan man urskilja ögonfransar.




180 DYGN
Fostret har fyrdubblat sin vikt över 30 dygn. Manen och svansen har utvecklats och fostret är ungefär lika stort som en Beagle.




240 DYGN
Nu är fostret ungefär lika stort som ett lamm och har känslehår på sina kinder, halsen och mulen


270 DYGN
Ditt stos foster ser nu ut som ett föl, tunt hår täcker hela kroppen och det har vuxit ut tagel i manen och svansen. Fostret är nu ungefär lika stort som en Schäfer.




320 DYGN
Inom en vecka eller så, så utvecklas fostrets lungor så pass mycket att den kan överleva i den "riktiga världen". Fostrets ben har stärkts till den grad att de kan använda dem för att bära sin kroppsvikt. Pälsen har gått ifrån att vara tunn till en mer robust päls som fölet har när den föds. Så långt som utvecklingsmässigt så är fölet "färdigt". Du får chansen att träffa ditt stos nya föl inom några dagar eller veckor. (Normalt dräktighet hos ston går mellan 320 till 365 dygn








MÅSTE DOM.....

alltid hänga så nedrans högt? Tänkte fjäska lite för hästarna o plocka lite äpplen åt dom men dom hänger ju för fasen 4 meter upp!!



Passade på att raka Lucky Lök idag, han blev fiiiiin.....



Solen har lyst hela dagen trots att det har blåst halv apa... Hästarna går på vallen o solar sig o mår toppen...


HAR NI OXÅ.........

en alien i erat golv ?????


GUDRUN ELLER PER.............


TILL MATS......






SAKNAR........

Jag saknar sommaren
Jag saknar värmen
jag saknar allt folk på Fläret
jag saknar Migers
jag saknar INTE myggen
Jag saknar Aragorn.........




TOPPENTRÄNING.......

Riktigt bra träning hos Fredrik Spetz. Ida var helnöjd o Ullis var helnöjd. Mycket trevlig kille, väluppfostrad haha, med mycket sunda ideer. Perfekt att alternera med träningarna för Sofia.
När vi skulle åka därifrån så hade nåt gjort kortslutning i batteriet på min lille bil. KUUUUL!!!
Sån tur var fick vi hjälp av Fredrik o Patrik med traktor o startkablar så hem kom vi ju fast lite senare än beräknat.
Nu då till Årets tips så här inför julen o alla kvällar framför TVn o alla fikastunder med trevliga vänner. Helt outstanding.......


LITE SPONTANTRÄNING.....

Igår blev Ida tillfrågad att ta en plats på träning för --------- som vi haft funderingar att träna för länge. Ikväll blir det av. Ska bli väldigt spännande eftersom vi bara hört gott om honom. Återkommer i ärendet....
Väntar fortfarande på gubben som skulle gjuta nya fundamenet i morse till nya pannan ??!! Jaha! Lixom !!

BYE BYE......

Här "flyger" den gamla trasiga pannan förbi matsalsfönstret !!!


JA, VAD SÄGER NI.....

Är det dags ??


Ibland gillar jag när folk är slarviga !!

01-11-10_1234 (MMS)

Ibland gillar jag när folk är slarviga !!


Trazzel tycker att det är väldigt jobbigt ...

01-11-10_1001 (MMS)

Trazzel tycker att det är väldigt jobbigt när dom sågar sönder oljetanken i pannrummet ! Hela huset skakar o dånar !!


RSS 2.0