TACKOLOV......

Bebishästen har fått en amma !! Tänk vad sugen man blir på en fölis trots denna tragiska men ändock otroligt soliga historien.... Man önskar att det kunde gått lite bättre häromåret !! =(


AMMA.....

Nu finns det ett litet föl som mist sin mamma !!! Vet du något sto som kan ta sig an denna lilla varelse så hör av dig...Snabbt för det är bråttom !! Varje minut som går gör det svårare att få stoet att acceptera fölet.... Alla som bedriver avel borde tänka på detta o anmäla sig till ammajouren om man förlorar sitt sto eller föl. Tänk på att man kan rädda ett annat litet liv !!

ÄNTLIGEN .....

på rätt sida om nollan !!!!

Ida har dragit till Tokholma o lämnat mig "alldeles ensam" med stallet..... Fast bara idag för Jessica , den raringen, har lovat att hjälpa mig imorgon o på söndag!!!
På hemvägen från Idas Stockholmsbuss stannade jag o hjälpte Susanne med mockning o diverse.
Nu ska jag ta o åka till Fredriksborg o betala o beställa spån o torv. Väl hemma ska jag ta tag i stallet . Sedan kanske städa lite inne.....nä.
Efter hand ska jag åka o hämta Mats vart han nu blir avdumpad på väg hem från Borås....

 


JAG ÄR TRÖÖÖÖTTTT....



HAMLET????

Jag har precis kommit hem ifrån Åhs där Susanne o jag har haft jouren då Kristine o Sebbe åkte in till BB i natt. Det bidde en liten kille . GRATTIS!!!
Solen skiner som jag vet inte vad, det fullkomligt forsar från taken o fåglarna är precis sjövilda.... NU ÄR DET VÅR !!!!
Det får gärna gå lite långsamt  tycker jag så att allt hinner rinna undan för annars får vi nog ta båten för att komma härifrån !!
Jag tror att jag ska ta en lite längre promenad med hundarna idag, det har ju inte blivit så långt med den lille nakne när det varit så kallt..


 


NÄMEN OOJJ......

Besöksrekord !! Sånt gillar vi här ute i skogen, jajjemen!!
Vi skulle ju som sagt var åka o titta när Eleonor tränade, men när vi kom dit så var alla ingångar igensnöade!! Men lätt match att ta sig in dårå ?? Vi åkte till McDonalds o tröståt ist.....
Termometern visade på -10 när vi började hemfärden, sen sjönk den som en sten till -18,5.... Håhåjaja.... I slutet av veckan har iaf SMHI lovat plusgrader.... Vi får väl se hur det går med den ....
Imorgon jobbar Ida full dag igen , men Jessica har lovat att leka med mig =)
Vi hade tänkt att rida en sväng, men är det så här kallt så vete f**n. Tycker att jag har frusit sönder mig tillräckligt denna vinter. Jag har sett på FB att Jessica står o bakar . Kan det vara till fikat imorgon ??
Måbrakvällen på Åhs är framskjuten en vecka o det är väl bra för då kanske Ida kan vara med oxå .
Arne, förlåt, Skalmans tävling närmar sig med stormsteg o vi måste nog ta o börja klura lite på programmet. Ida är ju ganska ringrostig vad gäller dressyren... Nästa vecka är det hoppträning för Loppans del igen...
Nu tänker jag slänga mig raklång i sängen o "claima " min del av densamma......


NU DRAR VI......

För att kolla på Ellionor när hon ska träna på Vreta.. För Therese Thor... Hoppning..... Inte på DD...Utan en annan häst.... LAAAAAMBI.....

NAMNBYTE....

Jessica har idag givit Arne ett nytt smeknamn o han ska nu tituleras: SKALMAN

          

GROTESKT....

stor skillnad . 20 grader skiljde det mellan morgon o kvällstemperaturen!! Det är ganska mycket .. När jag vaknade vaknade jag iaf väldigt vackert

Glömde ju att visa täcket Ida köpte till Loppan förra veckan

 

Tänkte oxå visa lite bilder på hur roliga våra kusar ser ut när vi tar in dom på kvällarna








Ida, jag o Kristine packade in oss i Jessicas bil o for till Sharpman idag, med på turen var även en mycket charmig liten Frankie..... Pusshund !!
Ida var jätteduktig o köpte sig en ny säkerhetsväst, skitsnygg !! O billig oxå då den var på REA...
En rosa tävlingströja o en kalender följde oxå med hem. Kristine hittade tyvärr inget av värde denna dag. Jessica eller rättare sagt Frankie hittade ett ben som bara var hälften så stort som han själv som han med stolthet fick med sig i bilen hem. Jag gjorde en jätteinvestering i ett skaft till min spångrep !!

Ett obligatoriskt besök på Mc Donalds på hemvägen...

Väl hemkomna kom Annelie för att prova Shania o detta föll båda i smaken tror jag .. Båda sken som sola i Karlstad när vi ridit färdigt. Tror säkert att det blir en fortsättning på detta ekipage

 

 

 


BRRRR -22 GRADER.....IGEN.....

Jag som trodde det värsta var över men nej då !! Flera vidriga nätter (o Dagar) med svinkalla grader.... Men snart måste det väl ändå vända ??
Ida o jag var flitiga idag trots graderna.. Först red vi Loppan o Arne o båda var så otroligt fina.... Pigga, framåt o otroligt lätta att samla o öka.. Det är så här det ska vara =)
Sedan blev det Ullis o Mirres tur. Mirre hade sina "happy-ears" på sig , hahah.. Måste försöka fota dom nån dag så att ni får se...
Båda skötte sig bra. För Ullis var det första ridturen på bra länge eftersom hon varit svullen i en kota. Det märktes på den lilla damen när det började skallra om plaströren som sitter runt elledningarna ... Då blev det ett skrik o litet luftsprång, hihih
Det är riktigt kallt i stallet, typ -6 grader.. Vi har aldrig haft så kallt där nån gång förut... EXTREMVINTER....
Undrar när det efterlängtade vattnet kommer  att tina i ledningen ?
Jaja, nåt har man väl gjort i ett tidigare liv eftersom man prövas så hårt i detta !!?? =)
Nu är det bäst att jag nannar kudden eftersom jag ska köra Mats tidigt i morgon bitti.......

EARLY DAYS.......

IDA OCH O´BOY PÅ ÖVERBY



IDA OCH CHEVALINE PÅ SÖRBY


DET FINNS INGA DÅLIGA VÄDER.. EEH, JOO DET GÖR DET....

Idag hjälper det fasiken inte vad man än tar på sig för "braiga" kläder...



Vi tog iaf vår förmiddagstur med Petra... Men kallt o äckligt var det. Arne var helt underbar, Loppan var helt underbar o tydligen var Timo oxå helt underbar. Tur det när man är såirriterad på vädret.
Väl inne i värmen igen satt jag o skrev på datorn o undrade hur i H det kunde åska mitt i smällkalla vintern?? Sprang runt o glodde i fönstrena men såg / hörde inget... Frågade Ida om inte hon oxå hörde "åskan". Vaddå sa hon ?!
- Det är Yatzy som snarkar !!

Näpp, nu tar vi in hästarna innan dom blivit översnöade.....


DÅ HAR VI BESTÄMT OSS.....

Äntligen har vi tagit tag i renoveringen av Idas ena rum . Det är nu fula gröna tapeter. Vi hittade skitsnygga grå tapeter idag. Ena väggen ska få en fondtapet med blommor i samma färger.....

Vi får väl visa resultatet sen eftersom den här bilden inte gör tapeterna rättvisa.

Nu sitter vi o tittar på TVn o väntar på den analkande stormen...      Jag vet att det står någonstans i Bondepraktikan hur många snöoväder det ska vara efter nyår innan våren kan infinna sig, kommer dock inte ihåg hur många... Är det någon som vet ???
Om det inte stormar för mycket ska vi ta en liten tur med Petra imorgon på FM.
Lena tog o åkte hem innan stormen för att inte bli fast här nere, men kommer snart tillbaka för snart ska Arne tävla !!


AMEN ÅÅÅHHH.....

Hur ska all snö få plats... o vart ska det ta vägen när det smälter ??? Jag börjar allvarligt bli lite rädd nu... Jag menar : snöstorm igen !!??

Kan man dra täcket över huvudet o bli väckt , typ, i maj ??


LITE FRYSEN....

Har precis kommit in efter en ridtur o är lite frysen. Emelie , Jessica o jag har hällt i oss lite varm choklad med grädde.. Ska åka o hämta Ida på jobbet nu.. Hörs sen !!


INTE NU IGEN.....

Jaha, då var man sådär mätt igen, som om man inte skulle kunna äta på en vecka (fast det kan man ju, skulle kunna äta lite Pringles om jag hade, haha) . Susanne o Kristine bjöd ut oss (Ida o mig) på restaurang idag för att vi , som vi tycker är ganska självklara saker , hjälpt dom lite med hästarna. Vi åt på Butterfly i Linköping o det var såååå gott o såååå mycket... Får nog sova på rygg i natt !!

JAG VILL HA.......

SOMMAR , SOL , VÄRME , OGRÄS , BAD , FLUGOR , FIKA UTE , EN TORR PADDOCK , ÖPPNA STALLDÖRRAR , TERRÄNGTRÄNINGAR , FUNGERANDE VATTEN I STALLET , SHORTS , BEBISAR I SOMMARHAGEN , SMÄLT CHEESECAKE , SVETTIGA RIDTURER .........




 


MYCKE NU......

Jag har inte haft tid/ orkat blogga på ett par dgr. Det har varit en hel del. I söndags var vi ju som sagt var i Korkek o där bor det en såååå söt katt som jag inte kommer ihåg vad han heter, men söt är den...

I måndags jobbade Ida hela dagen så Emelie o jag hade stalljouren. Vi red ut en sväng på Arne o Loppan, nästan ända till Ekenäs men fick vända så vi skulle hinna hem innan det blev mörkt. Härligt var det men lite småkyligt. Vi fick oxå konstaterat att det är inte tre älgar i fornminneshagen utan FEM!!!

Hejohopp, som sagt var :  Djurlivet på Fläret är spektakulärt!!!

Shania har fått ett nytt täcke som är så snyggt så att jag oxå vill ha....

Tisdagen var  Ida ledig o vi tog bilen för att åka o köpa morötter. Väl uppe på asfalten fick vi prova bromsarna för alla tre småglina (ettårshingstarna) hade tagit sig ut ur hagen o var på framsidan av stallet. Jag vände bilen o ställde den snett för utfarten så dom inte kunde springa förbi o ut på vägen. Sen var dom ganska snälla att fånga o ställa in i boxarna. Di barna , di barna !!

Det var meningen att Arne skulle få gå ett pass i paddocken men det visade sig att nu är det ganska tråkigt underlag igen när det har packat ihop sig lite. Det finns både för- o nack-delar när det blir varmare.
Så Ida fick rida ut en sväng ist. Dom hade en liten dust bortigenom men Ida vann!! En liten tripp ner i diket bara.

Nu ska Ida jobba onsdag o torsdag o visst är det jättebra att hon får mycket jobb men hon är oxå ganska sur för att hon inte hinner rida sina hästar



Då är det en himla tur att vi har Emelie som kommer o hjälper oss med hästarna....

Om träningen i tisdags får ni läsa  i Idas blogg, kanske kommer det en film där oxå om ni har tur
www.inhast.blogg.se


GRIBALDI......

Ytterligare en välkänd hingst har gått ur tiden. Gribaldi som är pappa till Moorlands Totilas o IPS Painted Black...  


NU SPRICKER JAG SNART...

Efter stallet åkte vi till Korkek för att fira min lilla svärmor som fyllde 80 år idag. Hipp , hipp hurra !!!
Där blev vi bjudna på pajer av alla det slag o mumsig sallad. efter det kaffe o kladdkaka med grädde. Åh vad gott det var. Hem o bytte kläder o vidare på Årsmöte för Åkerbo rid o körssällskap. O där blev vi bjudna på smörgåstårta efteråt!! Numera heter jag VOLVO !! ( det betyder : jag rullar)

       

Susanne o Kristine följde med till mötet för dom ska gå med i ÅRKS. Efteråt for vi till Himna för att hämta ut ett paket från Börjes, alltid lika kul. Vi var nog inte speciellt populära i affären för vi trängde oss in två minuter innan dom skulle stänga !
Nu sitter jag o jäser i fåtöljen o försöker hitta nog med energi för att gå o lägga mig !! Natti, natti

 


VALENTINE....

Hoppas att ni haft en riktigt mysig dag !!

 

 

 


BALEN E SLUT.....SNART......

Hösilagebalen är snart slut igen. Så om det är nån som har en traktor med spjut på som har ärenden häråt....
host, host.....

GRATTIS ANKA 25 ÅR ( 11 februari)



FAVORIT I REPRIS...


ATT FÅ UPPMÄRKSAMHET....



är ganska lätt om man heter Loppan o har lite fantasi...

BLOD I SNÖN.....

Ida har fått en massa jobbtider, vilket är jättebra. Nackdelen är att jag blir oftast ensam att ta ut hästarna o morgonen är ingen favorit hos mig då jag oftast har som mest värk då. Men.... ALLT GÅR BARA MAN VILL...
Tyvärr höll jag på att få ett frispel när jag ledde ut Timo o Shania idag. Som vanligt när man kommer halvvägs till hagen så börjar Timo dra sin vanliga radda av djupa hostningar så det bara stänker foderrrester. Helt plötsligt så ser jag en massa blod i snön o jag lovar att jag hinner tänka en hel massa hemska tankar innan det går upp ett ljus !! Jag ger alltid alla hästarna varsin morot innan alla får gå ut.... Är faktiskt ganska likt blod om man är lite halvfärgblind !!??
Satte  bara betforen i blöt o tog sen itu med det enorma stryktvättberg som tornade upp sig på strykbrädan inne i huset... Svor lite över att strykjärnet som jag relativt nyligen fått av min mamma o pappa helt plötsligt blivit så himla dåligt. Det blev helt enkelt inget resultat. Hittade en knapp där det stod självrengöring tryckte på den o PUFF sa det o ut sprätte en massa kalk !! Det var helt enkelt stopp i hålen som ångan kommer ut genom!  Sen kan man snacka om resultat !!! Det blev nästan roligt att stryka, hahaha
På em kom Emelie. Vi red ut på Loppan o Arne. Runt mossen i typ 1 meter snö. Har nog aldrig hört Arne frusta så mycket o så ljudligt nån gång. Han var riktigt pigg o alert idag♥
Imorgon jobbar Ida igen så Emelie kommer då oxå. Men innan det så ska jag släppa ut hästarna, skjutsa Ida till jobbet, åka till Norrköping o fixa present till svärmor som fyller 80 jämna år på söndag, hämta en blomma till densamma hos mina föräldrar o förhoppningsvis hinna med en fika där oxå. Kanske skulle gå o lägga mig då !!

 

 


GARVAT GANSKA GÖTT.....

Ja, sommaren med Göran var värd att se !! Garvade så jag tjöt ibland. Ätit har vi gjort , alldeles för mycket, precis som vanligt, för det är så det ska vara på våra svullokvällar !!
Jag o Carro kom inte med på denna bilden o det var väl synd, hahaha

Om ni undrar vad Petra har i skålen så är det detta...

Ida o Emelie red ut på Loppan o Arne innan svullot o Arne var riktigt pigg o alert..

Apropå Arne så har han nu fått ett eget STORT skåp i sadelkammaren eftersom han ska bo här nu tillsvidare. Lena kan oxå få låna skåpet litegrann, om hon är snäll förståss !!

 

 

 


TOMTAR PÅ LOFTET........

Igår gick Ida ut före mig till stallet men kom snabbt tillbaka in, fullständigt övertygad om att det var någon uppe på skullen. Hon hade hört tydliga fotsteg därifrån....
Man undrar ju då om stalltomten helt plötsligt har blivit lite oförsiktig ??

 

Efter mycket svälj o hjärtklappning tordes jag sticka upp huvudet på skullen för att kolla, o där på en bjälke sitter en alldeles vanlig, dock väldigt vacker koltrast(?) .......

 

 


FRUKOSTEN I HALSEN....

Fick vi imorse när Kristine ringde o frågade om vi kunde hjälpa henne.... Både Ida o jag flög upp som stungna av bin. Bebisen kommer!!!! Men det var bara en av tvåårshingstarna som hoppat ut ur hagen. Snabb påklädning, in med mackorna i kylen, svepte kaffet på vägen upp. Vi föste in honom i ett hörn o väntade tills han gav upp tanken på de vida stäpperna o lät sig tas på grimman. Sedan fick vi sätta upp distansisolatorer uppe på stolparna så det blev en övertråd lite högre , snön är ju så hög o tilltrampad att staketen inte är riktigt så höga som dom är på sommaren längre !!
Hem o ut med våra hästar. Åt upp resten av frukosten o sen in till stan för att handla morötter, aktivera Idas bankkort o handla till svullot imorgon !!
På kvällen åkte vi till Staby med Loppan o herreminje vilken stjärna den hästen är!! Så hon utvecklas hela tiden . Bara beröm idag från Sofia (tränaren) . Ida var helnöjd o så även jag. Loppan var kanske  den som var allra nöjdast dock!! ♥

EIGHTY EIGHT KEYS . vila i frid .


REBELLISK.....

Känner mig lite smått rebellisk idag när jag har bakat lussebullar !! Men nu lovar jag att hålla mig till.... iaf  november ? Kanske...
Ida tog ledigt från ridningen idag, hon känner sig inte riktigt kry. Men i morse var hon iaf i full gång o mockade. Det är skillnad på utstyrseln när hon mockar o när hon är på Platå =)



Några som var hurtiga idag var Caroline o Petra som tog en liten tur på Shania o Timo..
Man får passa sig även här ute på landet för saker som kommer ifrån taken i dessa "vårtider"



Olle o Lasse är inte ute många minuter åt gången utan sitter hellre inne o tittar på "maten"



FULL RULLE..

Blev galopp i full rulle idag när Ida o jag red Loppan o Arne ner till Stubbe. Loppan tyckte att det var totalt onödigt att gå i samlad galopp när det fanns ett läge som heter fullt ös !! Vi såg massor med vildsvinsspår som kom ner från skogen till vägen som var så välplogad att grusvägen kommit fram= mycket att böka med.... Hästarna kände av att svinen var i närheten för dom var lite på tårna..
Annars har dagen varit ganska loj.... här kommer iaf en bild på liten Arne...


SKUMT....

-18 grader när man vaknar...tre timmar senare är det +1 grad...??? Whats up with that ??
Jaja, huvudsaken är ju att det går åt rätt håll, det är betydligt läskigare när det går åt andra hållet. Vilket vi ju iofs upplevt ett antal gånger denna "vinter of horror"....
Emelie o Ida red ut en sväng medans det fortfarande var ganska kallt i luften, så dom var klart uppfriskade när dom kom tillbaka. Emelie fick vara med o göra stallet idag för att lära sig "rutinerna". Vi får väl se hur mycket som fastnade nästa gång hon kommer =)....
Hösilagebalen var rejält frusen när vi skulle köra in men vi var ju tre som slet för en gångs skull så det gick.
Ikväll ska Ida in till stan o "fira av" sina polers som drar iväg till London för att söka lyckan ....
På onsdag kör vi en svullokväll här igen på Fläret. Vi ska se Sommaren med Göran o äta Tacos o Fajitas o naturligtvis en massa, massa godis. Som vanligt är det nog inte mycket av filmen man uppfattar när det är så mycket skvaller man måste uppdatera, hahah...

ÅHEJ ÅHÅ...

Jädrar i havet va me snö !!! Ida o jag red Arne o Loppan i hagen igen men det var ett par dagar o en snöstorm sen senast.... Det var faktiskt snö till magen på båda ... Mycket svårt att gå då .... Ett varv runt hela hagen fick räcka, det blir ju både kondition o styrketräning i massor..
Vi var i Norrköping i dag o herregud så det ser ut överallt !! Det är ju rent kaos.. Alla gator är så fulla med snö att det är max en bil som kan köra i taget. Det går inte att parkera någonstans för det är ingen som har skottat. Värst är nog ändå alla istappar som hänger från taken utan att det är avspärrat under, på trottoaren. En del tappar är så långa som 4 meter ! Det finns faktiskt folk som dött när dom fått en istapp i huvudet . Så, bästa vänner:          SE UPP!!!!



 

 


VISST ÄR DET VACKERT....

men herregud !!!! Är det inte nog snart ?? Nu får vi för att vi klagat på att vi aldrig har nån snö om vintrarna längre !!



Jag har precis kört Ida till Askeby där hon fick vidare skjuts av Cissi o hennes pappa till stan. Vägen ut härifrån var inte att leka med ska jag säga.. Hög snö o väldiga vallar som blåst in från gärdena o så dessutom två möten...
Det gäller att hålla tungan rätt i munnen .



Som tur är hade vi ju hoppträningen i går när det fortfarande gick att köra normalt på vägarna. Vi får hoppas att nån snart får lite tid över för att vända traktorn o plogen mot Fläret för annars tror jag inte att Mats tar sig hem efter jobbet.. Jag får väl hämta honom i Örtomta i annat fall... Skottning av stig till stallet är påbörjad... Har bara lite paus....

Iaf gick träningen jättebra igår o Både Ida o Loppan går fortfarande på höga moln, sådär som det kan kännas när allt bara går perfekt..
Nähä, kanske ska fortsätta skotta lite då .......

 


PUZTASOPPA..

Ut med hästarna o in till stan för Ida skulle till arbetsförmedlingen. Handlade lite mat i det bombhotade Maxi o sen tillbaka hem. På em kom Bettan för att rida Timo. Hon tog samma sväng som vi red förra veckan men utan älg denna gång . Emelie dök upp o fick trimma Arne lite i paddocken. Hon är duktig den tjejen !!
Vi käkade Puztasoppa innan vi åkte på träning på Staby med Loppan . Det gick över förväntan faktiskt med tanke på att Loppis inte hoppat sedan oktober. Det blev till att hoppa serier som är så nyttigt för henne då hon alltid har lite bråttom. Jag tror Sofia gillade henne för både Loppan o Ida fick gott om beröm o Ida var jättenöjd när vi åkte därifrån... En annan som var nöjd var Loppan som morrade förnöjt under avtravningen, haha.
NÄSTA VECKA PLANERAR VI FÖR SVULLO O SOMMAREN MED GÖRAN !!!!!

NY KARRIÄR??

Jag funderar allvarligt på att starta en ny karriär som bilbärgare... Igår :reklamkillen  Idag: Petra......


RSS 2.0