I MITT TRÄDGÅRDSLAND NÄSTA SOMMAR??




PLATSBESPARANDE??

 

 


RYKANDE FÄRSKT

Direkt från leverantören......



Packat o klart!! Direktleverans till Posten av våran eminenta brevbärare..  Nu får vi se hur snabbt vi får svar på maskkollen...
Har idag varit inne på Resecentrum o fotat mig i automat för jag  måste förnya mitt körkort. Anyhow... så är det väl fasen stört omöjligt att få till bra bilder i en sån maskin, va?  Jaja, det är ju nästan så att körkort o passbilder SKA se  roliga ut??!!
Ida o jag tog oss en snabbtur uppe i fornminneshagen o klättrade lite i superbranta backen. Ursula fick ha nya "haklappen" på sig.
Efter ritten fick tjejerna duscha benen o stå o lufta sig (stå utan täcke) till det blir dags  för betfor..


Lördag 28 november

På fm var Petra här o longerade Timo med sin nyinköpta chambon.. Idag var han riktigt busig, kanske lite träningsvärk sen sist när han jobbade så bra?



Sedan var det ju meningen att vi skulle åka till Söderköping för att gå på adventsmarknaden, men Ida tyckte vi skulle åka svängen förbi Norrköping o titta in på Kings....

 

En vändbar jacka från Mountain Horse o en "ful" martingal (förlåt men jag tycker inte den är snygg) blev inhandlade...



Även ett blingblingit pannband hamnade i handlarpåsen....
Jag själv inhandlade ett knä/armbågs Back on track... Ska bli spännande att prova på tex Idas onda knä...
Justja, det är utförsäljning på Kings just nu så om det är nåt ni behöver så kanske ni skulle kolla där först? Eller man kan åka dit utan att behöva nåt oxå, för när man kommer dit så inser man att man nog behöver både det ena o det andra iaf!!!
Sedan bar det vidare till Citygross för att handla mat o lite onyttiga grejor (Pringles, Must, godis...)
Vi kom ner till Söderköping till slut... Gick ett varv , som inte tar speciellt lång tid eftersom staden är stor som en fotbollsplan , typ!! Lite mysig julstämning var det men kallt så vi åkte hemåt ganska snart...
När vi kom hemåt så mötte vi Niklas o Shania ute på en liten kvällstur. Han syntes riktigt bra med alla sina reflexer!!!
Nu är Ida ute i Linköping o gör stan osäker... Jag ska väl snart gå o lägga mig en stund så jag orkar gå upp mitt i natten o agera taxi till den lilla damen..
Imorgon blir det Solla o KM . Om Lucky ber lika snällt som idag kanske han får följa med!!!

 

 

 


ANKA!!!!

Kom o motionera mig!!!


MERA BULLAR ÅT FOLKET!!!

Ida hade experthjälp idag.. Alice hjälpte henne med att fylla höpåsarna o hon var redigt duktig på att packa måste jag säga..



Jag har grusat på baksidan av huset, gången ner till pannrummet, joooobigt!! Men blev jättebra.
På em tog vi in Loppan o Ursula o tog en liten tur bort mot Ekenäs. Vädret var helt perfekt att rida i.. för en gångs skull..
Nu på kvällen sysselsätter vi oss med det tredje lussebullebaket för i år!!  Gott går åt!!
Hoppas att vår transport snart blir klar så vi kan börja åka o träna med hästarna igen,  SAKNART!!!


REGN OCH SOL???

Samtidigt??? Jaja, sol ville vi ju ha, o det fick vi... Petra var här på fm o longerade Timo . Provade med chambon idag o på den gick han superbra!! Jag vet!! Jag glömde fota... Fy på mig... Han jobbade iaf helt rätt med chambonen o jag tror han får lite träningsvärk till imorgon... När stallet var gjort fikade Petra ,jag o Johnna lite innan Ida o jag drog iväg till stanför att shoppa lite. När vi kom hem var det redan mörkt men eftersom inte Arne bor hemma så gör inte det så mycket (Aragorn är extremt bunden till sina mattider, haha) . From idag står Shania på halm. Det var lite läskigt att gå på tyckte hon...
På lördag ska vi till Söderköping på adventsmarknad o på söndag ska vi åka o hejja på Sara o Ofelia när dom rider KM på Solla...

tisdag 24 november

Ja vi fick ju fint väder att rida i... Ganska helt underbart faktiskt!! Hästarna var lika glada som vi var.. Ida drog iväg till AF på ett möte o sen vidare till Sandra. Själv städade jag o färgade håret. Mats kom hem från Stockholm idag o satte igång med att skrapa av kanterna i paddocken med plogen som han o Stefan satte på traktorn i söndags..



Idag har jag beställt maskkoll. Till alla hästarna. Ska bli hemskt spännande att se om nån har nåt angrepp av nåt.
www.maskkontroll.se  kolla deras hemsida om ni är intresserade.

Nu i helgen är det adventsmarknad i Söderköping, åk dit o kolla , vet ja.... Vi tar oss en tur dit iaf....
Snart är det jul!!



JAJA...

Regn kan man kanske inte kalla det men nästan.... Såg på smhi.se att det ska bli ett par fina dgr denna vecka iaf. Idag fick Caroline ett par rundbalar halm levererat till stallet o ska väl sakteliga gå över till det till Shania. Det var meningen att Ida skulle tömköra Ursula idag men med tanke på att hon är mörkrädd o bakskygg så var det väl inget drömscenario med den illvilliga tigern i mörkret uppe i skogen ( Oliver så klart!!!).



Alla tottohästarna fick tvätta svansen när vi spolade fötterna o det var välbehövligt kan jag lova... Även Ida blev ordentligt blöt, haha




Satt o såg lite på "Ullared" o helt plötsligt så dyker en av Luckys systrar upp i rutan!! Chiquita....
Snacka om att världen är väldigt liten!!



Imorgon ska vi rida ut en sväng med Timo o Bettan, hoppas på vackert väder!!

 

 


3 down..

400000 to go.....


tjoho!!??

Nu får ni hjälpa mig att hålla tummen för att det otroligt roliga ska bli av för Ida!!


sol i sinne

idag har solen visat sig över skogen. Helt underbart när det väl slutade att blåsa storm.


HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIH


TIMO FÖRE:



TIMO EFTER:


GOD JUL!!

Har precis fått reda på att Aragorn kommer hem till Fläret o firar jul...Happy happy happy..


HELDAG

Hela dagen har vi varit i stallet idag, utan att ens gå in på toan!! Fattar ni det , ni som känner mig!!?? Anyway, dagen började ganska nice med en väldigt ovanlig sovmorgon då hovis var på ingång klockan tio. Kaffe , glögg, pepparkakor o ädelost på tub preparerades i köket medans frukosten sköljdes ner med kaffe med skum (såklart).
Timingen var perfekt för Hovis anlände i samma stund som jag klev ut genom grinden... Timo fick första manikyrtiden eftersom Petra hade en tid att passa. Sedan blev det Loppis tur. Under tiden som Ursula fick sina fossingar fixade så red Ida på Loppan o hon gick verkligen helt kanon idag ♥   Efter Loppis var det Ursulas tur i paddocken o hon gick heller inte av för hackor. Hon fick skutta lite idag o det var inte bara över hindret hon skuttade kan jag upplysa om!! Jag skrattade så jag tjöt ikapp med Ursulas pipande!! Låt mig säga som så att jag skrattade lika gott åt Loppan när jag släppte henne i hagen. Jag lyckades filma lite av hennes rodeo!!


onsdag 18 november

Uppehåll idag iaf! Vi får väl se hur länge det varar.. Ida red Ursula idag på fm.



 Lite halt i paddocken pga allt regn. Det blir mkt skrittjobb. Men det är ju nyttigt, så!!  Vid lunchtiden kom Kristine o hämtade Ida för dom skulle åka o titta på Lotta Björe-träningen på Vikbolandet.
Eftersom jag då blev alldeles ensam =( var jag tvungen att trösta mig med lite PEPPARKAKSGLASS!!!



Tog en sväng ut på vallen med hundarna när det börjat ösregna ( det kunde ju inte vara uppehåll en hel dag inte!!) o upptäckte hur mycket vildsvinen bökat upp, o det är nog inte roligt att vara bonde o få alla sina vallar förstörda..


SVININFLUENSAN SKRÄMMER??



tisdag 17 november

Började dagen med att rida ut i duggregnet med Ida o Bettan. Vi red upp till fotbollsplanen o på tillbakavägen fick vi se en hel hjord med "vildgrisar" som rusade över vallen... cheeeesus....


Tror att det är hög tid att alla jägare tar tag i detta plågoris innan det är försent...



Hästarna skötte sig iaf, Ursula var ju iofs mer i luften än på backen men pga av att hon hade roligt, så då går det väl an..
Ida är just nu i Norrköping o gör stan osäker =) o jag har precis fått smak på chokladdoppade Ahlgrens bilar...
Vet ärligt talat inte om jag kan sluta äta dom.. såååå goda.

 

 

 


GEGGA!!!

Mmm, allt är geggigt. Ute, inne, hundarna, katterna,bilen, Ida, Mats o jag är inte mycket bättre... Vad sägs om lite värme? eller lite varm blåst? Eller iaf UPPEHÅLL!!! Jag är trött på det här nu...


Nu går det inte att lura sig själv längre..

Hösten ÄR här...


VAD GÖR MAN ME EN SÅN SÖTNOS???




OK NU GLÖMDE JAG..

Vi var ju iväg på KM i lördags.. Ida o Loppan hoppade 90 och 100. Nollade i 90 o ett pet i 100. Roligt hade dom iaf trots att det var så kallt så huuu....

måndag 16 november

I fredags var det då julmässa på Ekenäs som stod på tapeten... Vi väntade o väntade på Tiger o Strävis... Sen bestämde vi att vi skulle mötas där ist, eftersom dom blivit så försenade. När Ida o jag anlände till slottet så var det mörkt o alla marschaller brann så vackert i hela alle´n.... Oslagbart..
Väl inne på slottsbacken var det inte alls mycket folk. Man kunde gå runt o provsmaka av allt som bjöds o verkligen prata med försäljarna. Mycket trevligt!. Vi satte oss i cafeet för att invänta The Migers. Kaffe o mjuk pepparkaka. mmmm!!! När vi sen skulle gå andra varvet med Lena o Kicki så hade typ hela Linköping anlänt!!
Tur att Ida o jag gjort vårat!!
Iaf så gick vi även slottsvandringen i år. Nåt som vi inte gjort på många år. Väl använda 30 kr... Hyperintressant!!
Hem igen o svullade i oss lyxiga varma mackor. Jag lovar att det är sååååågott...

 


BARA TILL BELLA!!








 

 


TRAZZEL

Trazzel, som Elin tycker är en ovanligt snygg katt, har hållit mig sällskap i stallet när jag mockat....



onsdag 11 november

Idag har det varit en sån där låååång dag, ni vet, som aldrig tar slut... Har iaf hunnit ett par av dom saker jag förutsatt mig. Sladdat paddocken t.ex.....



Pratat med Lena o styrt upp fredagen till snorungarnas stora glädje, hahaha

När jag skulle mig till att ta in hästarna så hade jag ett himla bestyr eftersom det var en vild o galen tiger i skogen, tyvärr fick jag ingen bild av honom i skogen, men jag har allt fotat ligisten vid ett flertal tillfällen..




Ida har jobbat hela långa dagen idag så båda hästarna får en vilodag ... På lördag ska Loppan o Ida åka till Skärlunda o rida KM. Det ska bli skojigt. Saknar faktiskt att åka o tävla. Vi längtar allihopa tills tävlingssäsongen sätter igång igen, mycket!!

BILLIGT O BRA

Hundarna o jag har varit i skogen o fixat grajor till blomlådorna... Blev fint om jag får säga det själv!!


Dimman

Vi tog en liten morgontur idag, Ida o jag. Det var mysigt trots tät dimma o ganska kylig blåst... När vi kom tillbaka stod Carro o Bettan redo att ge sig ut på en tur dom oxå. Timing is everything, haha. Jaja, alla fick ju iaf sällskap av någon..


Har precis kört Ida till bussen för hon ska åka o hälsa på Sara för att kolla in en ponny som dom har på besök. Jag för min del ska baka ut saffransdegen som snart har jäst färdigt... Kanske tar en glögg till oxå bara för att....



Kanske skulle dammsuga? eller imorgon? imorgon låter bättre!




Tänk om....

Loppan fick en bebis igen...


måndag 9 november

Ny vecka...Igen!!! Nu går det så fort mot jul att man knappt hinner med... Idag har Ida o jag städat upp, flyttat undan gamla lagårdsdörrar från parkeringen, så nu får det plats två bilar till, bra va!?
Vi slängde även upp byggvirket på skullen . Under tiden vi gjorde det försökte Petra longera Timo men Jonna var inte på humör för att sova så klart. Det blev en kortis iaf. Fika hann vi med oxå!! Sen åkte Ida o jag o fixade födelsedagspresent åt Lena. Nu blir du nyfniken , va??
Och som alltid när man åker utanför Flärets gränser så går tiden så mycket fortare. Helt plötsligt var det mörkt o vi fick lite bråttom hem för att ta in alla hästarna. Som vanligt så gick det ju ingen nöd på dom, men man vet ju aldrig om dom är mörkrädda o utsvultna....
Iaf så bytte jag lampan till paddockbelysningen som jag inhandlat i La Stada . Ida red bara Ursula idag men det gick så bra så det uppvägde förlusten av att inte rida världens bästa Loppa!!!
Tänkte ge mig på att klippa Mirre men den förbaskade klippmaskinen ville inte funka...
Imorgon ska Ida åka hem till Supersnällasilversara o kolla in en D-ponny som hon har på lite tillridning.

ÄR DET EN SLUMP......

Att orkanen i Mexikanska Golfen heter IDA??????


FARS DAG

Ja, vi skulle ju ha firat pappas dag här på Fläret men eftersom stackars Jonathan haft feber ett par dagar så struntade vi i det o Ida o jag åkte till Norrköping o firade honom ist. Köpte en Schwarzvaldtårta  till  fikat o den var ganska smarrig♥
Men kanske inte lika rolig som denna??!!



Passade på att handla lite till dom tomma skåpen här hemma... (godis)
Mats har sågat ved hela dagen o drar iväg på jobb i Stockholm imorgon.
På fredag kommer Tigers till östergötland!!!! Vi ska på julmässan på Ekenäs. Ni har väl inte glömt den , va??



Dessutom är det Lenas födelsedag på fredag!!!

Ida o Loppan fick rida i mörkret idag för lampan var trasig igen i paddocken o jag hade glömt att köpa en ny lampa..Fy på mig!!
Niklas o jag stod  ooch försökte titta på, men såg absolut ingenting, men det lät bra!!

 

 

 


SMART HÄLGE...

Cirkus 9.00 träffade vi Petra i stallet för att ta en dimmig hösttur. Mirre o Shania fick gå ut i hagen så länge. Vi red bort mot Sörby o red förbi en jägare som satt på pass i en hage nästan ända framme vid Sörby. När vi vänt o red förbi honom igen packade han ihop o åkte därifrån... När vi kom runt en krök så såg vi en älg komma springande över gärdet o på väg rakt emot stället där jägaren för fem minuter sedan satt på pass... Hhahahaha grundlurad.. Det bästa var att jägaren plus hans jaktkompis hamnade båda två bakom älgen..
Iaf efter en stund var det en massa "jägarbilar" som snurrade runt våra fötter kan jag lova. Innan älgincidenten såg vi inte en bil nånstans......


Årets ställningstagande..

Vi ska INTE vaccinera oss...


LITEN OLLE..

Efter lunch åkte Ida o jag hem till Lisa, Elin o Madicken. Tog en fika♥,rabarber-hallonpaj. mmmmm!!!
Sen tog vi tag i oss själva o åkte bort till deras stall för att löshoppa deras underbara lilla b-ponny, Olle eller Creol som han heter "på riktigt". Riktigt duktig var han den lille spjuvern. Han hade riktigt bra klipp i sprången, hoppade honom dock inte på några höjder då det var första gången. Kanske att han hoppade 70-80?? Glömde kolla.
När vi kom hem igen så var det dags för våra egna små änglar. Ursula fick ha på sig chambonen idag o från backen såg den ut att funka riktigt bra..Loppis fick prova ett rakt gummibett, tydligen så var det en riktig hit. Tack för den, Cicci!!!  Jag ska oxå prova bettet imorgon när vi ska rida ut med Petra o Timo.
BTW så har Ida en dressyrsadel till salu om nån är sugen??!! En Hubertus 17" , Jag tror o gissar på att det är normal bomvidd..

 


MARS ATTACKS!!!!

HAHAHAH ...Ursula trodde inte sina ögon idag...

 

vi hade blivit invaderade av utomjordlingar!!!

 



Sanningen var då att Timo hade sitt nya reflextäcke på sig!! Ursula var så rädd så hon var på gränsen till panik... Mirres hjärta slog så hårt att det hördes ut ur täcket!!! Ja, det händer mycket här ute på Fläret ska ni veta....



DET HÄNDER INTE OFTA

Men ibland vill inte Ida vara med på bild, hahaha


HJÄLP!!!

Ibland undrar man varför??? Timo är rädd för sin egen spegelbild i fönstret......



BLÖÖÖTA

Hahaha, vi är sååå blöta. Har grusat lite väg, tungt... Kört lite ved, tungt..... Lagt en tjock gummimatta över elkabeln som går till elaggregatet, tungt.... Ätit massa bullar, inte fullt så tungt!!!!!


                                                              

STACKARS...

Stackars gamleman Mirre hade en älgloppa på sig idag när vi skulle släppa ut honom. Han nästan sprang över Petra i ren panik. Ida fick till slut av honom täcket o hittade den vidriga varelsen. Det måste vara ren invasion av såna i år. Har aldrig varit så otroligt utsatta som nu. Har oxå hört o läst andras bloggar att det verkar vara extremt många i år. Dom bits oxå o lämnar riktigt otäcka bölder med var i. Vill ni läsa mer om dom har Ida en länk på sin sida HÄR .

JAG BARA MENAR.....

Hur svårt kan det vara på en skala att ställa höpåsarna i rätt ordning????  TRÖÖÖÖÖTTTT.......

FÖRSTA SNÖN 4 NOVEMBER

Faktiskt stannar snön kvar en stund på backen , det trodde jag aldrig. Det började snöa här, eller fnyka, vid niotiden.. När började det hos er?  På fm såg det ut såhär:



 

                                                                                                                                                                                            Bakade ett gäng bullar med Ida, sågade sen lite ved. Justja, flyttade Loppans lysrör som hon har i boxen  lite mer i mitten av taket. Blev så mycket bättre!!





Nu  får vi ta tag i livet igen o ge oss ut till stallet. Intag av hästar o dressyr står på schemat...


tisdag 3 november

Fick leka lite taxi idag, o det var inte Ida denna gång!! Nä , Carro o Wilma behövde skjuts till o från bilmecken. Det var typ det enda vi har varit utanför gården idag...
Ida o Olle hjälpte mig att börja tömma vagnen som är full med pallar som står på vallen.. Olle var inte ett dugg ivägen :-§



Vi har satt igen alla luckor på skullen så nu är det alldeles vindstilla däruppe, haha..
Vi skulle oxå (tycker iaf jag) ha hunnit grusa lite på vägen men det får bli imorgon...
Ida o jag tog en liten tur uppe i fornminneshagen o red runt mosssen (utan att stöta på älgen, undrar om han lever) på Loppan o Ursula. Det var jättehärligt men o så kallt o jag glömde vantar vilket jag inte kommer göra nån mer gång inom den närmaste tiden, det lovar jag er...


Om Gud vill o maskinerna håller....

Ja, idag plockade vi isär kontrollpanelen(eller vad det heter) till fläktknappen på min lille bil. Fläkten har varit trasig sen ungefär två veckor efter garantin gick ut när dom bytte grejen senast.. Det är bara schmäck tydligen o går sönder hela tiden på Golf... Inte skojigt.. Tyvärr kunde vi inte laga temporärt utan vi får glatt bita i det sura äpplet o köpa en ny för typ massor med pengar ....

Kanske skulle tvätta bilen oxå!!


När jag tröttnade på att spela förstående bilmekaniker passade jag på att börja grusa lite på vägen till hagen. Det blir ganska sörjigt på sina ställen så där håller jag på att fyllapå lite sand/grus..Nån nytta gör det väl..




Ganska jobbigt var det att köra grus i skottkärra så när ingen såg tog jag paus för att hälsa på bebisarna i hagen...


 

Yatzy hjälpte till med gruskörat men ville inte vara med på bild, hahah    så här kommer en gammal som jag tog när hon inte var beredd...


RSS 2.0