126 DYGN........

9 DYGN
Nu är fölet inte större än en knappnålsspets


24 DYGN
Nu är fölet ca 1/2 tum o man kan se hjärtat slå


40 DYGN
Nu kan man ana 4 ben, fölet är nästan 1 cm


50 DYGN

Nu är embryot lite längre än 2,54cm lång, vilandes i sitt gränsområde om 7,2cm i diameter. Du kan se små revben under det tunna skinnet, dess kupolformig huvud påminner lite om en Chihuahuas och det har utvecklats ett tydligt kranie. Öronen ser nu ut som små trianglar och böjleder har utvecklats. Vid detta stadie har nu embryot utvecklats till ett foster. Vid ultraljud ser du att fostret nu ligger på botten igen på grund av en längning utav navelsträngen. Nu är det sista gången du kan se hela ditt föl på ett ultraljud, det är nu ungefär lika stort som en Pecant nöt. Inom bara några veckor så är fostret för stort för skärmen


60 DYGN
Fölblåsan är nu slapp och formeslös längs med livmorderns väggar. Fostret är ungefär 6,35cm långt. Du kan tydligt se att det nu är en häst, tack vare att det utvecklats små hovar, med sula och allt. Huvudet är fortfarande lite invecklat men mindre än förut. Fostret är hårlöst och ungefär lika stort som en hamster. 




80 DYGN

Fostrets huvud och hals är nu utvecklade och hålls i samma nivå som ryggraden på en "normal" häst. Könet är nu synligt, du kan se små bulor som formar skapet om det är en hingst, du ser ingenting alls om det är ett sto. Fostret är nu ungefär lika stort som en ekorre.



150 DYGN
Nu lägger fostret på sig mer än 454gram om dagen vilket gör att det nu är ungefär lika stort som en kanin. Känselhår har börjat att växa fram på kinderna, mulen och ögonlocke. Tittar man noga kan man urskilja ögonfransar.




180 DYGN
Fostret har fyrdubblat sin vikt över 30 dygn. Manen och svansen har utvecklats och fostret är ungefär lika stort som en Beagle.




240 DYGN
Nu är fostret ungefär lika stort som ett lamm och har känslehår på sina kinder, halsen och mulen


270 DYGN
Ditt stos foster ser nu ut som ett föl, tunt hår täcker hela kroppen och det har vuxit ut tagel i manen och svansen. Fostret är nu ungefär lika stort som en Schäfer.




320 DYGN
Inom en vecka eller så, så utvecklas fostrets lungor så pass mycket att den kan överleva i den "riktiga världen". Fostrets ben har stärkts till den grad att de kan använda dem för att bära sin kroppsvikt. Pälsen har gått ifrån att vara tunn till en mer robust päls som fölet har när den föds. Så långt som utvecklingsmässigt så är fölet "färdigt". Du får chansen att träffa ditt stos nya föl inom några dagar eller veckor. (Normalt dräktighet hos ston går mellan 320 till 365 dygn








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0